Auguszta
4 °C
22 °C

Mindegy, hogy Roy Jones Jr. vagy Kunta Kinte

2006.08.11. 15:17
Erdei Zsolt július végén hatodszor védte meg a Bokszvilágszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoki címét. A magyar ökölvívónak valószínűleg októberben jelölik ki a következő ellenfelét, aki a szervezet ranglistája alapján akár a korábban négy súlycsoportban is világbajnok Roy Jones is lehet. Ez azonban nem túlságosan izgatja Erdeit, ő bárhol, bárki ellen hajlandó megvédeni címét.

A Bokszvilágszervezet (WBO) legfrissebb félnehézsúlyú ranglistája alapján előfordulhat, hogy a profi boksztól egyszer már visszavonult, de azóta többször is visszatérésével "fenyegetőző" Roy Jones Jr. lehet Erdei Zsolt kötelező kihívója.

A csapattárs és az IBF világbajnok kilőve

A profibox.hu szaklap véleménye szerint a jelenlegi ranglistavezető Stipe Drews szintén a hamburgi Universum öklözője, és Klaus-Peter Kohl, a klub vezetője korábban úgy nyilatkozott, nem akarja összeereszteni őket.

A horvát bokszolót az a Glen Johnson követi, aki jelenleg a Nemzetközi Bokszföderációnál (IBF) hivatalos kihívó, és szeptemberben össze is csap a világbajnok Clinton Woods-szal, így ő semmiképp nem jöhet szóba Erdei ellenfeleként.

Jones még akar egy övet

A harmadik helyen pedig már Roy Jones Jr. található, és a korábban négy súlycsoportban is világbajnok öklöző "utolsó" visszavonulása előtt még egyszer világbajnoki övet szeretne a derekára csatolni. Érdekesség, hogy a lista negyedik és ötödik helyén egyaránt olyan öklöző található - Hugo Garay és Julio Gonzalez -, akiket Erdei korábban már legyőzött.


Nem tudni, Roy Jones Jr. örül-e a lehetőségnek? (fotó: AFP)

Annyi biztos, hogy a WBO október közepén dönt a hivatalos kihívók személyéről. Madár esetében ez különösen időszerű lenne, hiszen világbajnokunk a második Garay-meccs óta sorrendben háromszor - Mehdi Sahnoune, Paul Murdoch és Thomas Ulrich ellen - bokszolhatott szabadon választott ellenféllel.

Erdei: Bárki jöhet

"Teljesen mindegy, bárki jöhet, legyen az Roy Jones Jr. vagy Kunta Kinte. A WBO jelöli ki a kötelező kihívót, de bárki ellen kész vagyok a harcra" - mondta várható, egyelőre még ismeretlen ellenfeléről a világbajnoka az Indexnek.

Erdei bárhol kész kiállni a kihívója ellen, legyen az Németország vagy az Egyesült Államok. "Ha olyan edzettségi és erőállapotban leszek, mint legutóbb voltam az Ulrich elleni címvédés alkalmával, nem számít ki az ellenfél."

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!