A Keleti Szörnyeteg Amerika meghódítására készül

2006.08.18. 14:31
A kezdeti szárnypróbálgatás után a Boksz Világszövetség (WBA) nehézsúlyú világbajnoka, az orosz Nyikolaj Valujev Amerikában teszi kockára világbajnoki címét. A közel másfél mázsás óriás Monte Barrett ellen lép ringbe, aki Vlagyimir Klicsko ellen már alulmaradt egyszer.

Igen különös világbajnoki címvédő mérkőzésre kerül sor Chicagóban október hetedikén, amikor a nehézsúlyú ökölvívó, Nyikolaj Valujev teszi kockára a világbajnoki övét. Az orosz Valujev 213 centi, ellenfele közel harminccal lesz kisebb nála. Az orosz védjegye, hogy nem a kötelek között lép be a ringbe, hanem a kötelek fölött.

Ruiz ellen szerezte meg az övet

A Keleti Szörnyeteg névre elkeresztelt Valujev a puerto ricói Johnny Ruiz ellen tavaly decemberben vitatott körülmények között, megosztott pontozással szerezte meg a WBA övét. Azóta egyszer már megvédte, kiütötte a jamaicai Owen Becket június elején.

A diszkoszvetőből ökölvívóvá avanzsáló és technikailag nem túl képzett száznegyvenhét kilós Valujev eddig még egyszer sem kapott ki, valamennyi mérkőzését, vagyis mind a negyvenötöt megnyerte.

Eddig minden meccsét megnyerte

A harminckét éves félelmetes kinézettel rendelkező versenyző már kétszer - évekkel ezelőtt - fellépett az Egyesült Államokban, és mindkét meccse gyorsan véget ért, KO-val nyert.

Barrett harmincöt meccséből négyet elveszített, Vlagyimir Klicsko ellen is kikapott, hat évvel ezelőtt a hetedik menetben adta meg magát.