Csonttörő abbahagyta

2006.09.12. 16:42
Első, megalázó veresége után Nagy "Csonttörő" János nem folytatja tovább pályafutását. A nagypehelysúlyban világbajnoki címmérkőzésig jutó öklöző nem akar elszakadni a boksztól, de még nem tudja, milyen formában marad a sportágban.

Hosszú gondolkodás után Nagy János korábbi profi ökölvívó-világbajnok bejelentette visszavonulását. "Nagyon nehéz volt meghoznom ezt a döntést, de most úgy érzem, elérkezett az idő, hogy ne húzzak többé kesztyűt" - mondta a profibox.hu internetes szaklapnak a korábban a Nemzetközi Boksztanács (IBC) nagypehelysúlyú vb-övét birtokló sportoló.

Megfordul majd a ring környékén

Nagy utolsó profi mérkőzését májusban vívta - addig hibátlan mérleggel rendelkezett -, amikor az első menet negyvenkilencedik másodpercében kiütéses vereséget szenvedett az argentin Jorge Rodrigo Barriostól a Boksz Világszervezet (WBO) nagypehelysúlyú címmérkőzésén, Los Angelesben.

"A boksz mindig is fontos része marad az életemnek, szinte biztos, hogy megfordulok még a ring környékén, de azt, hogy milyen minőségben, és mikor, még korai lenne megjósolni" - nyilatkozott a jövőjével kapcsolatban a magyar öklöző, aki kiemelte, hogy az eddiginél lényegesen több időt szeretne szentelni családjának.

János remek ember

"János remek bokszoló és remek ember, kívánom neki, hogy legalább olyan sikeres legyen a magánéletben, mint ökölvívóként volt" - kommentálta a döntést Rácz Félix, a 25 profi mérkőzésén mindössze egyszer veszítő Nagy menedzsere.

Az ügyhöz tartozik még, hogy Csonttörő menedzsere és edzője, Klein Csaba összeszólalkozott, de még most sem derült ki, ki a felelős a gyors vereségért. Rácz Cavinton ajánlott Kleinnek, nem tartotta profinak, míg az edző Rácz szemére veti, hogy Amerikában nem étkeztek megfelelően, és nem teremtett profi körülményeket.

Nagy előtt pihenője alatt vált világossá, hogy két évre szüksége lehet ahhoz, hogy ismét világbajnoki kihívó lehessen. Mivel harmincegy éves sportolóról van szó, legközelebb harminchárom évesen kaphatott volna újabb rangos mérkőzést.

Kokónak is az első vereség jelentette a véget

Csonttörő annyiban rokon Kovács Kokó István pályafutásával, hogy az első veresége neki is véget vetett karrierjének.