Kutyakötelességem segíteni a bajba jutott bokszolókat

2006.10.05. 13:52
Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó-szövetség (MÖSZ) elnöke ötvenmillió forintot is képes lenne előteremteni azért, hogy ne szűnjön meg a magyarországi profi ökölvívás. Csötönyi a saját pénzét is kockára tenné, és úgy véli, kötelessége is segíteni Kovács Attilán vagy Miló Viktórián. Az edzői képesítéssel is rendelkező szakember nem szeretné, ha külföldön töltelékemberek lennének a magyarok.

Rácz Félix a múlt héten jelentette be, hogy nem szervez több bokszgálát, és az eddig menedzselt versenyzőivel sem foglalkozik többé. Rácz saját honlapján úgy indokolta a döntését, hogy elfáradt, noha alig egy hónappal korábban a Nemzeti Sportnak még azt nyilatkozta: nincsenek lehetetlenek, és még a német Universum szintje sem elérhetetlen. A háttérben ugyanakkor az állhat, hogy a tv2 felbontotta vele a szerződését.

Nem hagyja az elkallódást, és a devalválódást

Az ő alkalmazásában álló versenyzők így klub nélkül maradtak, mígnem a Magyar Ökölvívó-szövetség elnöke, Csötönyi Sándor tudatta, átvállalja a versenyzők menedzselését.

"Életben akarom tartani a magyarországi profi ökölvívást. Egyelőre még embrionális állapotban van a Csötke-Promotion, de nem hagyom elkallódni a tehetséges profi öklözőket, nem hagyom a sportág devalválódását. Mivel a szakág elnöke is vagyok egyben, kutyakötelességem segíteni a bajba jutott bokszolókat" - magyarázta az Indexnek Csötönyi.

Belenyúl a saját zsebébe is

Úgy véli, ötvenmillió forintból életképes klubot lehet létrehozni, ehhez belenyúl a saját zsebébe is, de más befektetőkre is számít.

"Az eleje nem lesz könnyű, kivált, mert nincs megállapodásunk egyik tévécsatornával sem. A tv2-vel igyekszem a megállapodásra, ha nem jön össze, akkor a Magyar Televíziót keresem meg, ahol ismereteim szerint nem elutasítóak a profi bunyóval szemben, Félix néhány gáláját is közvetítették."

Ne legyenek a magyarok töltelékemberek

Csötönyi úgy gondolja, hogy Kovács "Vipera" Attila vagy Nagy "Hóhér" József, valamint Miló Viktória még nem jutott pályája csúcsára, ők akár még egy világbajnoki címmérkőzést is kaphatnak. Emellett nem titkolta, hogy az amatőrök segítése az elsőszámú feladata, és csak azok mehetnek profinak, akik már előtte letettek valamit az asztalra.

"Senkinek sem jó az a helyzet, hogy a magyarok külföldi egyesületeknél lesznek töltelékemberek, egyúttal megélhetési bokszolók. A profi boksz üzlet, azt szeretném, ha itthon is tudnának pénzt keresni a gyerekek" - mondta az edzői képesítéssel is rendelkező szakember.