Valujev 45 kilóval nehezebb ellenfelénél

2006.10.06. 11:53
Magyar idő szerint vasárnap hajnalban mérkőzik a Bokszvilágszövetség (WBA) világbajnoki címéért az orosz Nyikolaj Valujev és az amerikai Monte Barrett. A chocagói összecsapás esélyese a "Keleti Szörnyeteg", aki közel fél mázsával súlyosabb kihívójánál.

Nyikolaj Valujev, a Bokszvilágszövetség (WBA) nehézsúlyú világbajnoka közel másfélszer nehezebb volt kihívójánál, az amerikai Monte Barrettnél a szombati címmérkőzésük előtti mérlegelés során, Chicagóban.

44 győzelem, 32 kiütés

A WBA övét tavaly decemberben, John Ruiz ellen megszerző 2,10 m magas orosz óriás 147,5 kg-ot nyomott, riválisa 45 kilóval volt könnyebb nála. Ez nem mond ellen a szabályoknak, hiszen a nehézsúlyban nincs a súlyhatár maximálva.

Az összecsapásnak egyértelműen Valujev az esélyese, s nemcsak testi adottságai miatt. A 33 éves sportoló profi pályafutása valamennyi mérkőzését megnyerte (44 győzelem, 32 kiütés), míg a 35 esztendős Barrett eddigi 35 meccsén négy vereséget számlál.

Barrett augusztus óta nem bokszolt

Szintén az orosz mellett szól, hogy az amerikai bokszoló tavaly augusztus óta nem lépett kötelek közé. Legutóbbi mérkőzésén pontozással kikapott honfitársától, Hasim Rahmantól a Bokszvilágtanács (WBC) világbajnoki övéért rendezett összecsapáson.

A chicagói találkozót - melyet magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendeznek - óriási várakozás előzi meg, hiszen ez lesz minden idők "legnagyobb" nehézsúlyú bajnokának debütálása Amerikában.

Meghódítani Amerikát

A Szörnyetegnek becézett orosz már korábban úgy nyilatkozott, sokat jelent számára, hogy a tengerentúlon is bemutatkozhat, és egy kiemelkedő teljesítménnyel szeretné magát elfogadtatni az ottani publikummal. A mérkőzést a Sport1 televízió élőben közvetíti.