Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Erdei január végén lép legközelebb ringbe

2006.10.31. 15:36
Erdei Zsolt, az Universum magyar bokszolója január 27-én, Düsseldorfban védheti meg legközelebb a Boksz Világszervezet (WBO) világbajnoki címét. Ellenfele egyelőre még ismeretlen.

A korábbi hírektől eltérően január 27-én, Düsseldorfban lép kötelek közé legközelebb Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka.

A magyar klasszis hetedik címvédő összecsapására eredetileg két héttel korábban, január 13-án került volna sor Halléban, míg Düsseldorfban az Universum Box Promotion másik világbajnoka, az ukrán Vlagyimir Szidorenkóé lett volna a fő mérkőzés.

Végül az Universum döntött a cseréről, és ez az új időpont biztosnak tekinthető. Erdei legutóbb július végén mérkőzött címmeccsen, akkor imponáló ökölvívással védte meg világbajnoki övét saját klubtársa, Thomas Ulrich ellen.

A találkozó után a magyar ökölvívó úgy nyilatkozott, bárki ellen hajlandó kiállni, de csak gyermeke születése után. A kis Erdei, a múlt héten megszületett, így a januári időpont éppen megfelelőnek látszik a címvédésre. Azt azonban továbbra sem lehet tudni, kivel küzdhet meg januárban, a német istálló a WBO ranglistáján hatodik, román Adrian Diaconuval.

A félnehézsúlyú világbajnok hetedik alkalommal teszi kockára vb-övét, és második alkalommal mérkőzik Düsseldorfban. Madár ezt megelőzően májusban lépett szorítóba a félmilliós lakosú városban, amikor a 10. menetben technikai KO-val legyőzte az ausztrál Paul Murdochot.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.