Klicskót még ünnepelni sem hagyták

2006.11.13. 13:02
Vlagyimir Klicsko kiütéses győzelemmel védte meg az IBF nehézsúlyú világbajnoki címét. Ünnepelni azonban nem sok ideje maradt, a Calvin Brock elleni győzelem utáni sajtótájékoztatón Shannon Briggs, a WBO világbajnoka azonnal kihívta egy címegyesítő összecsapásra.

Vlagyimir Klicsko szombaton megvédte az IBF (Nemzetközi Bokszszövetség) világbajnoki címét. Az ukrán bokszoló a hetedik menetben ütötte ki kihívóját, az addig veretlen amerikai Calvin Brockot. Az amerikai ugyan felállt a jobbkezes ütés után, de továbbra is szédelgett, így a mérkőzésvezető beszüntette az összecsapást.

Csak a védekezése volt jó Brocknak

Brock kissé csalódottan csak annyit mondott a meccs után, nem kell őt temetni, ez még nem pályafutásának a vége, fogják őt még látni, amint nehézsúlyú világbajnok lesz. Mint elmondta látta a végzetes ütést, de nem volt ideje elhajolni előle.

A 47. profi győzelmét arató Klicsko - aki áprilisban, szintén a hetedik menetben aratott kiütésével nyerte el az IBF övét Chris Byrd ellen - a Brock elleni diadal után úgy értékelt, gyorsabbnak gondolta ellenfelét, és ütései sem győzték meg őt. Ugyanakkor kiemelte az amerikai védekezését, mely szerinte jó volt és csak ennek köszönhette, hogy nem tudta már előbb padlóra küldeni.

Briggs kihívta és Valujev is várja

A folytatásban az elmúlt héten a WBO világbajnoki címét az utolsó másodpercekben technikai KO-val megszerző Shannon Briggs emelkedett szólásra, aki azonnal kihívta egy címegyesítő meccsre a friss világbajnokot. Klicsko nem zárkózott el az összecsapástól, de mint elmondta, ennek megszervezése a menedzserek dolga.

Klicskónak mellesleg ez volt az 50. profi meccse, és ezeken eddig mindössze három vereséget szenvedett el. Ugyanakkor semleges szakértők úgy vélik, a jelenlegi nehézsúlyú mezőnyből a 213 centis, 143 kilós WBC világbajnok Nyikolaj Valujev elleni összecsapás lenne az igazi, melyen kiderülne mit is ér a mostani siker.