Testvér, találkozunk a ringben

2007.03.12. 13:41
A jobb kezét nem is használó Vlagyimir Klicsko könnyen kiütötte világbajnoki címmeccsén az amerikai Ray Austint. Utóbbi elbujdokolt, de annyit azért megjegyzett, a bíró gyorsan számolt, és túl korán szakította félbe a meccset. A nehézsúly bokszbajnoka a Keleti Szörnyeteget, Valujevet akarja, az orosz is hajlik egy meccsre, már csak a pénzügyekben nem egyeztek meg.

Több mint tizenhárommillió tévénéző csalódott szombat este, amikor Vlagyimir Klicsko kevesebb mint négy és fél perc alatt kiütötte az amerikai Ray Austint a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) övéért vívott meccsen. A nehézsúlyú világbajnoki címvédő nem is használta a jobb kezét, nem volt rá szüksége, a gyengébbikkel is kiütötte a kicsit pocakos kihívót.

Túl sok volt Austinnak

Aztán az ukrán bajnok mentegetőzött, nem gondosan kiválasztott ellenfél volt, hanem a kötelező kihívó, és ő nem tehet arról, hogy csak ennyit bírt.

"Túl sok volt ez a meccs Austinnak" - jelentette ki az HBO kommentátora, hozzátéve, hogy a boksznak sem volt jó reklám. A német újságok egyenesen odáig mennek, hogy a kihívókat alkalmassági vizsgára szorítanák, csak utána mehetnek ringbe.

Gyorsan számolt a bíró

Austin úgy nyilatkozott a német Bildnek a meccs után, hogy ő még folytatta volna, és a bíró talán túlzottan hamar szakította félbe a küzdelmet, és a megszokottnál gyorsabban is számolt. Austin amúgy nem vett részt a sajtótájékoztatón, ezt az egy mondatot is már a szállodában mondta, hajnali negyed négykor.

Klicsko azonnal kijelentette, hogy a Keleti Szörnyetegnek becézett orosz Nyikolaj Valujevvel szeretne öklözni. A részletesen azonban csak azután egyeztethetnek, hogy Valujev április tizennegyedikén Stuttgartban megmérkőzik az orosz Ruszlan Csagajevvel. "Testvér, találkozunk a ringben" - üzente az orosz az ukránnak a sport1.de-n.

Kelet-európai dominancia

Mivel mindketten szeretnének egymás ellen bokszolni, már csak azon múlik, hogy az RTL mennyit áldozna erre az ütközetre. Klicsko ötmillió eurót tehetett zsebre szombat este, ennyiért valószínűleg a nálánál tizenkét centivel magasabb orosz ellen is verekedne, aki korábban edzőpartnere is volt.

Vlagyimir Klicsko a testvére visszatéréséről is szót ejtett a sport1.de-n. "Remélem, a közvélemény nyomása segít majd." Vitalij már bejelentette szándékát, és látva, hogy a súlycsoport soha nem látott kelet-európai dominancia van, alighanem ő is bebizonyítja: van keresnivalója.