A Keleti Szörny elismerte, hogy Csagajev jobb volt

2007.04.16. 10:22
Az eddig félelmetesnek tartott és legyőzhetetlennek tűnő orosz öklöző, Nyikolaj Valujev hiába volt sokkal nehezebb és magasabb ellenfelénél, mégis kikapott a WBA világbajnoki címmeccsén. A szombati vereség után el is ismerte ellenfele győzelmét, ugyanakkor megígérte, visszatér. Legyőzője, az üzbég Ruszlan Csagajev képzettségében és elszántságában látja győzelme kulcsát.

Szombat éjjel Stuttgartban az üzbég Ruszlan Csagajev tizenkét menetben, pontozással legyőzte a nála 41 kilóval nehezebb és 28 centivel magasabb az orosz Nyikolaj Valujevet, így megszerezte a Bokszvilágszövetség (WBA) profi nehézsúlyú világbajnoki címét.

Kevés ütés sok hibával

A találkozó után a 47. meccsén első vereségét elszenvedő "Keleti Szörny" elismerte vereségét, miközben ellenfelét, valamint annak taktikáját dicsérte. Veresége okaként amatőr múltja hiányát és ellenfele tudatosabb felkészülését emelte ki. Véleménye szerint ő maga keveset ütött, és azokat is jelentős hibaszázalékkal.

Ugyanakkor a veresége miatt nem akar hátat fordítani a boksznak. A találkozót követő sajtótájékoztatón már a jövőről beszélt, melyben most egy kisebb szünet következik, de hamarosan ismét elkezdi az edzéseket. Bízik benne, hamarosan ismét világbajnoki címmeccsen léphet a kötelek közé.

Dávid és Góliát harca

Valujev menedzsere, a legendás Don King természetesen a vereségben is megtalálta a pozitívumokat. Véleménye szerint remek mérkőzésen kapott ki embere, amellyel méltán lehet népszerűsíteni a nehézsúlyú ökölvívást. Klasszikus Dávid és Góliát összecsapásnak nevezte a meccset és egy pillanatig sem kételkedik benne, hogy Valujev hamarosan visszatér a ringbe.

Képzettség és elszántság

A friss világbajnok a meccs értékelése előtt kiemelte a közönséget, amely bíztatásával plusz erőt adott neki, majd hazájának, Üzbegisztánnak ajánlotta a világbajnoki győzelmet. Az Universum Box Promotion bunyósa úgy véli, minden összejött neki szombaton, ugyanakkor nem felejtette el megjegyezni, sokkal képzettebb és elszántabb bunyósnak tartja magát az orosznál.

Véleménye szerint sokan féltették az összecsapás előtt - elsősorban ellenfele méretei miatt -, de betartotta a taktikai utasításokat, ezért tudott nyerni. A folytatásról még ő sem mondott konkrétumokat, de tervei szerint hosszú ideig nem szeretne megválni övétől.