Erdei már semmit sem vár az Universumtól

2008.09.19. 09:05
A WBO-világbajnok magyar bokszoló öt hónapja úgy edz, hogy nem tudja, mikor és ki ellen kell legközelebb szorítóba lépnie. Erdei Zsolt egyre csalódottabb, de klubváltásra már nincs esélye.

Nem tudja, mikor, és nem tudja, ki ellen lép legközelebb ringbe a legmagasabban jegyzett magyar ökölvívó, Erdei Zsolt. Az Universum bokszolója a Nemzeti Sportnak adott interjújában úgy fogalmazott, sorsa azon múlik, hogy csapattársát, Jürgen Brähmert lecsukják-e, vagy sem.

Ha igen, még az idén bokszolhat Hugo Hernan Garay ellen címegyesítő meccsen, ha nem, akkor csak jövőre vívja soros összecsapását a WBO világbajnoka. Erdei legutóbb áprilisban bokszolt, akkor tizedszer védte meg világbajnoki címét.

A magyar bokszoló már áprilisban is jelezte, nem érti, miért nem tudnak neki komyoy ellenfelet találni. Most úgy véli, amióta új vezetése van klubjának, mindenki számára csak az a fontos, hogy pénzt vegyen ki belőle, a bokszolók érdekeivel senki nem törődik. Ennek ellenére már nincs annyira elkeseredve, mint korábban, bárhogy is alakul további sorsa.

Erdei attól sem lett vidámabb, amit csapattársával, Balzsay Károllyal műveltek. Annak ellenére, hogy Balzsay vezeti a WBO ranglistáját, sérülése után nem elhalasztották soros vb-meccsét, hanem szereztek a helyére egy beugrót.

Erdei a felkészülésében sem tud tervezni, nem tudja, mire készüljön, novemberi vagy januári találkozóra. Az sem teszi boldoggá, hogy edzője, Fritz Sdunek sem tud a klub terveiről.

Úgy véli, ha öt éve, amikor világbajnok lett, jobban támogatja klubja, most talán az Egyesült Államokban bokszolhatna.

Erdei Zsoltnak évekkel ezelőtt két emlékezetes mérkőzése volt az argentin Garayval, mindkettőt pontozással nyerte, de sok szakértő kétségbe vonta győzelmeinek jogosságát. Hugo Hernan Garay azóta a WBA-nál lett világbajnok, miután a visszavonult Danny Green gazdátlan övéért folytatott csatában legyőzte az ukrán Jurij Barasjant.