Hattonnal folytatja a zseniális Pacquaio

2008.12.08. 12:55
Alig verte lilára a Fülöp-szigeteki Manny Pacquaio az amerikai Oscar De La Hoyát, máris bejelentették, a győztes következő ellenfele a kőkemény brit Ricky Hatton lesz. A nép persze leginkább Floyd Mayweather Jr. ellen szeretné látni a zseniális ázsiait.

Az év egyik legjobban várt eseménye volt a hét végi Manny Pacquaio-Oscar De La Hoya összecsapás. A Las Vegas-i bokszmeccsnek nem valamelyik szervezet világbajnoki öve volt a tétje, mégis hatalmas várakozás előzte meg. Nagy csata végül nem volt, Pacquaio felaprította ellenfelét. A Fülöp-szigeteki egyértelmű fölényét jelzi, hogy négyszer annyi releváns találatot vitt be a nyolc menet alatt, mint ellenfele.

A találkozó után nem sokkal bejelentették, a győztes legközelebb az angol Ricky Hatton ellen lép ringbe. Pacquaio azt mondta, bárhol hajlandó kiállni a profik között eddig 46 meccséből 45-öt megnyerő angollal.

A nagy verekedőként számon tartott Hatton 1997 óta van a profik között, és eddigi egyetlen vereségét egy éve szenvedte el. Akkor Floyd Mayweather Jr. verte őt a tizedik menetben, technikai K. O.-val. Hatton legyőzött ellenfelei között az ausztrál Kostya Tszyu volt a legnagyobb név, őt 2005-ben verte.

A profiboksz.hu internetes szaklap már szavaztatja olvasóit arról, kit szeretnének leginkább Pacquaio ellenfeleként látni. Hétfő déli állás szerint Hatton a második, Floyd Mayweather Jr. az első, 65 százalékkal. Magunk is azt írtuk vasárnap, semmi sem mozgathatná meg jobban a világot, mint az, ha az időközben visszavonult, de még fiatal Mayweather visszatérne Pacquaio kedvéért.

Az amerikai 39-ből 39-et nyert, megverte Hattont és De La Hoyát, és mindenki mást is, aki számításba jöhetett. Pacquaio korábban nem lehetett képben, hiszen több súlycsoporttal lejjebb bokszolt.

Mindenesetre bárki lesz a Fülöp-szigeteki következő ellenfele, az már most biztos, öszecsapásuk lesz 2009 egyik csúcsmeccse. Amelynek eredményéről függetlenül persze már most sokan Mike Tysonnal és Roy Jonessal említik egy lapon a 30 éves ázsiai klasszist.