David Haye lefejezné Vladimir Klicskót

2008.12.16. 11:18
A cirkálósúlyból felhízott David Haye a Klicsko-testvéreket provokálja. A brit bokszoló a három szervezetnél is világbajnok Vladimir levágott fejét tartja egy fotómontázson.

Az angol David Haye a helyszínen, Mannheimben nézte végig Vladimir Klicsko szombati meccsét, amelyen a hetedik menetben technikai K. O.-val nyert az amerikai Hasim Rahman ellen. Ezzel a győzelmével az ukrán bokszoló megvédte a WBO, az IBO és az IBF világbajnoki címét.

Sokan úgy gondolják, az összesen négy szervezet világbajnoki címét birtokló Klicsko-testvéreket a jelenlegi nehézsúlyúak közül egyedül Haye tudná megszorongatni. A korábban a cirkálósúlyban három szervezetnél (WBO, WBA, WBC) is világbajnok az afp hírügynökség információi szerint a mannheimi gálán már meg is egyezett a testvérekkel egy jövő nyári összecsapásról.

A brit klasszis Vladimir németországi sikere után úgy fogalmazott, nem volt nagy győzelem, hiszen megint olyan ellenfelet kapott, akit csak a meccsért járó csekk érdekelt. "Én bármelyiket kiverem a ringből” – mondta a 28 éves Haye.

Bár a beszámolók a Vitalij elleni mérkőzés szervezéséről szólnak, a német Bildben Vladimirnak szólt be a brit, és egy meghökkentő fényképpel próbálja feltüzelni az ukránokat.

A montázson Haye diadalmas arckifejezéssel tartja Vladimir levágott fejét. Az ukrán testvérpár szerint a fénykép és a gesztus több, mint irritáló, meg akarják büntetni az angolt.

A tervek szerint az eddigi 22 profi meccsén 21 győzelmet arató Haye Londonban bokszolna valamelyik Klicskóval. Persze addig még kicsit nőnie kell, hiszen a nehézsúlyúak között eddig mindössze egy meccset vívott, novemberben az ötödik menetben kiütötte az amerikai Monte Barrettet.

A tervek szerint ha létrejön a Klicsko-Haye összecsapás, azt a londoni O2 Arénában rendeznék.