Hattonnal bokszolhat a zseniális Pacquiao

2008.12.23. 11:02 Módosítva: 2008.12.23. 11:45
A- Manny Pacquiao-Ricky Hatton kisváltósúlyú bokszmeccs lehet 2009 legizgalmasabb összecsapása a pofimezőnyben. Úgy néz ki, elhárultak az akadályok az elöl, hogy májusban megmérkőzzön a két klasszis.

Állítólag minden lényeges kérdésben megegyezett egymással Manny Pacquiao és Ricky Hatton promotere, így a két bunyós május 2-án az Egyesült Államokban méri össze erejét, írja a Profiboksz.hu. A kisváltósúlyú szupermeccset Las Vegasban rendezhetik meg.

A zseniális Fülöp-szigeteki ökölvívó már egy évtizede ott van a topon, de a presztízse azt követően nőtt meg igazán, amikor bő kéttel ezelőtt felaprította minden idők egyik legjobb bokszolóját, az amerikai Oscar De La Hoyát. Tette mindezt úgy, hogy több súlycsoportnyit kellett híznia.

Manny Pacquiao

A mérkőzést követően azonnal felmerült, hogy Manny Pacquiao következő ellenfele a brit Ricky Hatton lehet, és úgy néz ki, lassan minden akadály elhárul 2009 legizgalmasabbnak ígérkező mérkőzéseinek egyike elöl.

Alapjában véve Hatton is nehezebb, mint Pacquiao, az ázsiai klasszisnak ismét megszokott súlycsoportjainál följebb kell majd kiállnia. Más kérdés, ez De La Hoyával szemben sem okozott számára nehézségeket, gyorsaságával és robbanékonyságával kompenzálta hátrányait.

A meccs azért is ígérkezik különlegesnek, mert két teljesen különböző stílusú bokszoló csap össze. Pacquiao friss és lendületes, Hatton ellenben sokat fog, és nagy verekedőnek számít. Sok szakértő úgy véli, a brit fizikai fölényével szemben nem lesz ellenszere a Fülöp-szigetekinek, más kérdés, legutóbbi mérkőzésén sem adtak neki sok esélyt.

Pacquiaót már most sokan a legjobb aktív bokszolónak tartják súlycsoportoktól függetlenül, Hatton legyőzésével pedig végképp a halhatatlanok közé emelkedne. A britnek mind ez ideig csupán egyetlen veresége van (45 győzelmével szemben), attól a Floyd Mayweather Jr-tól kapott ki, aki veretlenül vonult vissza néhány hónappal ezelőtt.

A közönség egyébként leginkább Mayweatherrel szemben szeretné a ringben látni Pacquiaót, aki azonban bejelentette: nem szeretne visszatérni.