Pénzen pofozkodott Pacquiao és Hatton

2009.01.23. 11:48
Minden jel szerint mégis megrendezik az év legjobban várt profi bokszmeccsét, a Manny Pacquiao-Ricky Hatton kisváltósúlyú csatát. A fülöp-szigeteki Manny Pacquiao kijelentette: megelégszik a meccsbevételből neki ígért 52 százalékkal, a minimálisan garantált mintegy 12 millió dollárral.

Pacquiao eredetileg a maga javára 60:40 százalékban kívánta felosztani a mérkőzés hasznát, Hatton ragaszkodott az 50:50 százalékhoz. Később a brit belement volna, hogy 52 százalék legyen a fülöp-szigetekié, viszont Pacquiaónak péntekig ez sem volt elég.

Most már elég: a változás mögött alighanem az húzódik meg, hogy az 52 százalékkal is nagyon jól jár, hiszen maga az álommeccs a fix fellépti fíjnál sokkal többet hoz a két bokszolónak. Hozzáértők szerint a televíziós közvetítésekből járó pénzekkel együtt a felek 100 millió dollárnál is nagyobb összbevétellel kalkulálhatnak.

A jelen profi bokszának két kiemelkedő alakja közötti meccset május 2-án rendezik Las Vegasban.A Boksz Világszervezetnél (WBC) könnyűsúlyú világbajnok Pacquiao december 7-én technikai K. O.-val nyert Oscar De La Hoya ellen a múlt év egyik legjobb mérkőzésén, míg a Nemzetközi Bokszszervezetnél (IBO) kisváltósúlyú világbajnok Hatton november 23-án az amerikai Paulie Malignaggit ütötte ki.