Gomez: Szétverem Vitalij Klicsko fejét

2009.03.20. 15:19
A korábbi cirkálósúlyú kubai világbajnok nagy verést ígér az ukrán bokszolónak, aki viszont meg akarja mutatni, hogy a nehézsúly egészen más.

Szombat este Stuttgartban, a Hanns Martin Schleyer Halléban csap össze a WBC világbajnoki övéért Vitalij Klicsko és Juan Carlos Gomez. Bár a meccs világbajnoki címért megy, a legtöbben úgy vélik, csak Klicskón múlik, hány menet lesz. (Gomezt mint ranglistaelsőt a Nemzetközi Boksztanács jelölte ki kötelező kihívónak.)

vitali

Szakértők szerint a négy év után tavaly októberben visszatért ukrán erősebb, magasabb, képzettebb kubai kihívójánál, így az hiába ígért neki nagy verést, valószínűleg örül, ha kihúzza a tizenkét menetet. Klicsko tavaly már megmutatta erejét, amikor csúnyán megverte az akkori világbajnokot, Samuel Petert.

Gomez korábban a cirkálósúlyban világbajnok volt, de Klicsko figyelmeztette őt, a nehézsúly más kategória, és azt mondta, ezt be is bizonyítja neki. Ettől a kubai nem ijedt meg, élete legnagyobb lehetőségének nevezte a meccset, és határozottan kijelentette, szétveri Klicsko fejét, az eredményhirdetés csak a szabályok miatt kell majd.

gomez

A két bokszoló jól ismeri egymást, hiszen nyolc éven keresztül mindketten az Universumhoz tartoztak. A meccset megelőző sajtótájékoztatók egyikén az ukrán barátjának nevezte Gomezt, éppen ezért sajnálta, hogy őt kell megvernie, mire az érintett csak annyit mondott, soha nem beszéltek egymással.

A Fekete Párduc becenevű Gomez úgy véli, ha megveri Klicskót, mindenki tisztábban lesz vele, kicsoda ő. Ugyanakkor nem felejtette el megjegyezni, hogy nehézsúlyú világbajnokként több pénzt is kereshet, amire szüksége van, hogy gyerekei után (hét gyerek hét anyától, az egyik éppen korábbi edzője, Fritz Sdunek lánya) tartásdíjat tudjon fizetni.

Klicsko eddigi 38 meccséből 36-szor győzött – 35 alkalommal kiütéssel –, és eddig mindössze Chris Byrd és Lennox Lewis tudta őt legyőzni, mindkétszer sérülése miatt. A 35 esztendős Gomez eddigi 46 profi meccsén mindössze egyszer kapott ki (Yanqui Diaztól 2004-ben), győztes meccsei közül 35 is idő előtt ért véget. A találkozót az RTL Klub televízió élőben közvetíti.