Egyre biztosabb a budapesti Balzsay-gála

2009.04.29. 15:28 Módosítva: 2009.04.29. 15:28
Augusztus 22-én négy magyar bokszoló részvételével rendezhetnek gálát Budapesten. Az esemény a WBO magyarországi kongresszusát koronázná meg.

A ZDF televízió illetékesei szerint egyre biztosabb, hogy augusztus 22-én Budapesten rendez bokszgálát az Erdei Zsoltot és Balzsay Károlyt is foglalkoztató Universum Box Promotion. A profiboksz.hu című szaklap úgy tudja: a német szakemberek folyamatosan tárgyalnak az ügyben, és mindenki nagyon bizakodó a szervezést illetően.

A tervezett gálát elősegítheti, hogy azon a héten a magyar fővárosban lesz a Boksz Világszervezet (WBO) világkongresszusa, melynek egyik kiemelkedő eseménye lenne a gála. Az eseményre a bokszélet számos jelentős képviselője is hazánkba érkezik.

Az elképzelések szerint a klub két világbajnoka, Erdei és Balzsay mellett a két másik magyar öklöző, Bedák Zsolt és Bedák Pál is szerepet kapna a gálán.

Erdei Zsolt legutóbb januárban védte meg világbajnoki címét. Akkor már a mérlegelésnél eldőlt, hogy kihívója, az ukrán Jurij Barasjan túlsúlya miatt győzelemmel sem lehet bajnok, de azért Erdei sima pontozásos győzelmet aratott. Azóta klubja csak hitegeti – többek között egy Hugo Hernan Garay elleni harmadik címmeccsel –, de konkrétumot senki nem mond neki.

A nagyközépsúlyú Balzsay az elmúlt hét végén a 11. menetben egy balegyenes-jobbhorog kombinációval vetett véget első címvédő meccsének a 42 éves új-zélandi Masolino Masoe ellen.