Nem láttam, de hatalmas ütés volt

2009.05.05. 07:30
Az angol Ricky Hattonnak nem lesz könnyű feldolgoznia szombati kiütéses vereségét, szurkolóitól rögtön bocsánatot kért, mert csak két menetet bírt ki. Pacquiao meglepődött a gyors sikeren, de mivel nyitottan bokszolt Hatton, gyorsan kihasználta az alkalmat. Következő ellenfelével nem foglalkozik, de a visszatérő Mayweather ellen nagyon nagy meccset vívhatna.

Szombat este Las Vegasban a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao az IBO világbajnoki címmeccsén két menet alatt háromszor küldte padlóra az angol Ricky Hattont. A kisváltósúlyú világbajnoki címért rendezett bokszmeccsen a harmadik után a brit közel egy percig mozdulni sem tudott.

A meccs után Hatton elismerte, nem is látta az állcsúcsát ért végzetes ütést, így reagálni sem tudott rá. "Hatalmas volt" - nyomatékosította.

Ugyanakkor megnyugtatott mindenkit, jól van, bár a gyors vereséget nehéz feldolgoznia. A meccs után mindenesetre kórházba vitték megfigyelésre, de pár óra múlva kiengedték.

"Elnézést kérek a szurkolóimtól, tudom, hogy körülbelül húszezren utaztak el miattam. Jó lett volna, ha nem hat percig látnak. Gratulálok Mannynek, mert egy félelmetes harcos."

Pacquiao szintén a meccs rövidsége miatt volt csalódott, őt is meglepte, hogy ilyen gyors diadalt aratott. A világbajnok tisztában volt vele, hogy ellenfele figyel a balkezére, de sokszor kinyílt, így könnyebben tudott tiszta ütéseket bevinni.

A 31 éves klasszis 53 ütést indított hat perc alatt, ezek közül 34 pontos is volt, háérom pedig megrendítő arány. Az arány nagyon közel lehet a világrekordhoz.

Napjaink első számú öklözője, aki négy súlycsoportban is volt már világbajnok, a jövőjével egyelőre nem foglalkozik.

Pacquiao promótere Bob Arum és edzője Freddie Roach is csak felsőfokban beszélt a győztesről, véleményük szerint akárkit hozhatnak, úgyis a filippínó nyer, mert jelenleg senki nem képes legyőzni őt. Mindketten úgy vélik évtizedek óta nem volt olyan bokszoló akinél az erő és a gyorsaság így párosult volna.

Mivel Floyd Mayweather visszatér júliusban nagyon kézenfekvőnek látszik, hogy Pacquiaóval is megmérkőzzön. Minden idők egyik legjobb meccse lehet, és minimum 20 millió dollár a tétje.