Világsztárral bokszol Balzsay Amerikában?

2009.05.21. 16:17
Elképzelhető, hogy az augusztusi budapesti gála után legközelebb az Egyesült Államokban lép ringbe Balzsay Károly. Az eddig veretlen amerikai Andre Ward a magyar nagyközépsúlyú WBO-bajnok ellen szeretné megszerezni első világbajnoki címét.

Balzsay Károly a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoka augusztus 22-én, Budapesten küzd meg a német SES-istálló bunyósával, az orosz származású Robert Stieglitz-cel.

K EPA20090426012

A profiboksz.hu értesülése nem elképzelhetetlen, hogy az Universum bokszolója még az idén az Egyesült Államokban is bemutatkozhat. Az elmúlt hét végén a kolumbiai Edison Mirandát 12 menetben magabiztosan legyőző amerikai Andre Ward menedzserei ugyanis a magyart szemelték ki következő célpontnak.

Dan Goossen, a Wardot képviselő bokszvállalkozás első embere úgy fogalmazott, azonnal világbajnoki mérkőzést szeretnének Andrénak. „Miranda legyőzése után egy szinten van az összes világbajnokkal. Mivel a WBC-bajnok Carl Froch most tudott le egy kötelező címvédést, Lucien Bute pedig nehezen kimozdítható Kanadából, ezért az első számú jelöltünk a WBO-bajnok Balzsay Károly”.

K EPA20090426011

Gossen szerint Balzsay erős bokszoló, aki legyőzte a nagyon kemény és 34-0-s rekorddal bíró Gyenyisz Inkint. Megbecsült világbajnok, ezt természetesen ezt ők is figyelembe veszik.

Úgy véli, Balzsayt el lehetne vinni az Egyesült Államokba. „Nagyon szívesen megszerveznénk ezt a meccset Oaklandban, Andre városában." Goossen szerint akár 18 ezer néző is kimenne a találkozóra, terveik szerint a meccset akár már idén megrendezhetnék.

Ward 25 éves, öt éve a profi, eddigi 19 meccséből valamennyit megnyerte, 12-szer idő előtt.