Balzsay: Látványos győzelemre készülök

2009.06.17. 21:37
Balzsay Károlynak hízelgő, hogy pozitívan állította be az amerikai André Ward, de először Robert Stieglitzet szeretné megverni, utána lehet tárgyalni egy esetleges amerikai fellépésről. A WBO nagyközépsúlyú bajnoka izomlázzal kezdi felkészülését a budapesti gálára. Erdeinek nagy meccset tervez az Universum, de nem tudni mikorra, próbálnak körülnézni.

A német Universum Box Promotion három magyarja is ringbe lép augusztus huszonkettedikén Budapesten. A nagyközépsúlyú Balzsay Károly másodszor védheti meg januárban megszerzett övét, kihívója Robert Stieglitz lesz. Rajta kívül a két Bedák testvér, Zsolt és Pál is bokszol, egyelőre még nem ismert ellenfelekkel. A klub legrégebbi bajnoka, a félnehézsúlyú Erdei Zsolt hiányzik csak.

“Vártam a kérdést, hogy Zsolt miért nem kap lehetőséget hazájában. Mi is úgy készültünk, hogy őt is láthatják a magyarok, de egy meccs mindig két félen múlik, és erre a hétvégére lehetetlen volt neki partnert szerezni. Tudjuk, hogy egy nagy meccsről álmodik, próbálunk körülnézni, mert szeretnénk megajándékozni őt” - jelentette ki a klub sajtófőnöke, Christoph Hawerkamp.

Anyagi vitájukra nem tért ki - állítólag megfelezték Erdei pénzét -, és arra sem, ki lehet a nagy és jegyzett ellenfél, mert eddig a két Garay-meccset leszámítva a 34 éves magyar komoly ellenfelet nem kapott. Még azt sem jelentették be, hogy ki vívja a budapesti főmeccset, korábban felmerült, hogy a gálát közvetítő ZDF-nek német kellene, és ez lehetne Ina Menzer.

“Nagyon komoly és kemény ellenfélre készülök, de egyúttal szép és látványos győzelemre. Ismerem riválisom stílusát, el is kezdem a felkészülést még a héten, kisebb izomlázzal küszködök. Borzasztóan örülök, hogy Budapesten bokszolhatok” - mondta Balzsay Károly.

Hízelgőnek gondolja, hogy már Amerikában is felkeltette teljesítménye a figyelmet, és az amatőröknél olimpiai bajnok André Ward kinyilvánította, szeretne vele összecsapni.

“Nekem is az álmom, hogy egyszer Amerikában bokszoljak, tudom, hogy pozitívan állított be, rajtam a legkevésbé sem múlik az ütközet. Most azonban még egy másik feladat van előttem, és azt szeretném megoldani, utána lehet mindenről tárgyalni.”

Hawerkamp ehhez annyit fűzött hozzá, ők nem gördítenek akadályt a mérkőzés elé, de többször tapasztalták már, hogy valamelyik nagyszájú amerikai nyilatkozik, a szerződéskötés előtt viszont meghátrál.

balzsay

Kihívója, Robert Stieglitz így reagált Balzsay szavaira: “semmit sem adok ajándékba. Láttam Károlyt Inkin ellen, jó teljesítményt nyújtott, de garantálom, nem lesz könnyű dolga velem.”

A magdeburgi klub orosz alkalmazottja másodszor harcolhat vb-övért, először Librado Andradétől kikapott. Erre a vereségre nem akart mentségeket keresni, de megemlítette, betegen vállalta a küzdelmet, és a 8. menetre összetört. “Ugyanilyen kemény meccsre számítok ezúttal is.”

“Hosszú utat tett meg az újabb címmeccsig, átkozottul nehéz dolga lesz, az fogja eldönteni az izgalmas meccset, hogy ki tudja ráerőltetni akaratát a másikra” - formált véleményt Stieglitz edzője, Torsten Smitz.

A Syma Csarnokbeli gálára szerda dél óta lehet jegyeket kapni, a legolcsóbb belépő 2900, a legdrágább 12 900 forintba kerül.