Balzsay elvesztette, hordágyon vitték el

2009.08.22. 21:49
A budapesti gálán a 11. menetre annyira kifulladt a magyar, hogy edzője nem engedte vissza a ringbe. Robert Stieglitz technikai KO-val nyert, a WBO új nagyközépsúlyú világbajnoka lett.

Balzsay Károly az esélyesebb, de edzője, Fritz Sdunek korábban úgy nyilatkozott, hogy 51 százalék esélyt ad a magyarnak. Balzsay 22. profi meccsére készül, eddig mindet megnyerte. Legutóbb április 25-én bokszolt, a 11. menetben kiütötte az új-zélandi Maselino Masoét.

A 28 éves, orosz születésű, de német színekben versenyző Stieglitz 2001-ben vívta első profi meccsét, azóta 35-öt nyert meg, 21-et K. O.-val. Csak két veresége van, mindkettő technikai K. O.-val. Pénteken Balzsay 75,6 kilóval mérlegelt, így 20 dekával könnyebbnek bizonyult kihívójánál.

A bevonulásnál Erdei Zsolt hozta Balzsay világbajnoki övét. A himnuszok után kezdődött a 12 menetesre tervezett meccs.

1. menet

Az első percben csak tapógatóztak, Balzsay volt valamivel aktívabb. Stieglitz nagyon zártan védekezett. A végén mind a ketten betaláltak.

2. menet

Erősen kezdett Stieglitz, Balzsay egy hatalmas jobbosba szaladt bele, de egyből visszatámadott. A menet második felében Balzsay megint pontos ütésekkel jött előre. A menetben rengeteg ütés volt, nem gyenge a német bokszoló.

3. menet

Stieglitz próbált sorozni közelharcban, de Balzsay védte. A menet közepe csendes volt, majd gyors ritmusváltásokkal vitt be ütéseket Balzsay. Három balos, felütések is betaláltak. Az utolsó 20 másodperc Balzsayé volt.

4. menet

Ez a menet a pihenésé lett, az első három rundot pihenték ki. Balzsay remek lábmunkájának köszönhetően Stieglitz rengeteg luftot ütött.

5. menet

Balzsay próbálta megbontani a német védekezését, egy-kétszer meg is találta a rést. A magyar bokszoló csalogatta ellenfelét, aki az utolsó másodpercben még beszedett egy nagy pofont.

6. menet

A meccs felénél Balzsay van előnyben. Stieglitz irányit, támad is többet, de a tisztább ütéseket a magyar viszi be. Az utolsó másodpercben azért Stieglitz is talált.

7. menet

Két gyönyörű balost vitt be Balzsay, majd utána egy hatalmas egyenest Stieglitz. A német meg is érezte a lehetőséget, hatalmas rohamba kezdett. Balzsaynak magasabbra kellene emelenie kezét, a menet Stieglitzé volt, de csak kevéssel.

8. menet

Hihetetlen szívós a német, egyre több és pontosabb ütést visz be Balzsay, de Stieglitz nem rogyik meg, visszatámad és talál is. Talán még mindig Balzsay vezet.

9. menet

Elképesztő lendülettel jött Stieglitz, nem pontosan, de rengeteget ütött. Balzsay hihetetlenül elfáradt az első perc végére, ápolni is kellett pár másodpercig. A német iszonyatosan nyomott, Balzsay alig állt a lábán. Stieglitz nagyon sokszor eltalálta a menet végére a teljesen kifulladt magyart. Óriási menet volt, a német jött ki jobban belőle.

10. menet

Elképesztő horgokat visz be Balzsay, de Stieglitz meg sem rezdül. Már hihetetlen fáradt volt mind két bokszoló, Balzsay talán jobban. Stieglitz sorozott egyből, láthatóan Balzsay alig állt a lábán. Borzasztóan megverte a német ebben a menetben is, komoly gond lehet.

11. menet

Vége. Balzsay edzője nem engedte őt vissza a ringbe.

Nyert Stieglitz, harmadik címmérkőzésén első győzelmét szerezte. Semmi különöset nem csinált hat meneten keresztül, aztán a beindult, elképesztő volt, hogy hiába kapta a pofonokat, meg sem rezdült tőlük.

A 9. menetben nagyon megverte Balzsayt, a 10-ben pedig még rátett egy lapáttal. Technikai K.O.-val lett a WBO nagyközépsúlyú világbajnoka. Az utolsó két menet alapján teljesen megérdemelten.

Balzsayt hordágyon vitték el a ringből, nyakmerevítőt tettek rá. A mentőhöz siettek a bokszolóval, aki fekve integetett a közönségnek.