Könnyedén nyert Mayweather

2009.09.20. 11:36
A huszonegy hónap után ismét ringbe lépő amerikai Floyd Mayweather egyhangú pontozással verte a mexikói Juan Manuel Marquezt, így negyvenedik meccsén is veretlen maradt.

A közel kétéves kihagyás után visszatérő Floyd Mayweather Jr. egyhangú pontozásos győzelmet aratott Juan Manuel Marquez felett. Az amerikai bokszoló végig irányította a szabadsúlyú, azaz a kisváltó- és a váltósúly között rendezett találkozót.

A Las Vegas-i meccs előtt mind a két fél úgy nyilatkozott, felkészült ellenfeléből, de hamar feltűnt, hogy az egyszer már veretlenül visszavonuló, - mostantól már 40-0, 25 KO-TKO mérleggel bíró – amerikai sokkal jobb riválisánál.

A 32 éves amerikai a találkozót megelőzően 2007. december 8-án bokszolt legutóbb tétmérkőzésen, akkor KO-val verte a brit Ricky Hattont a Boksz Világtanács (WBC) váltósúlyú vb-címéért kiírt összecsapáson.

A korábban furcsa felkészülésével – saját vizeletét itta, hogy minél kevesebb vitamin távozzon a szervezetéből – Marquez már a második menetben padlón volt egy balhorog után, és a folytatásban sem tudott fogást találni a fizikai fölényét jól kihasználó Mayweatheren.

Az amerikai végül 118-109, 120-107, 119-108-as pontozással nyert, és nem elképzelhetetlen, hogy hamarosan bejelentkezik Manny Pacquiaonál, hogy végleg eldöntsék ki a világ jelenlegi legjobb bokszolója.