Mayweather győzött, várja Pacquiaót

2009.09.21. 12:04
A közel két év után visszatérő Floyd Mayweather bárki ellen kiállna, hamarosan a legjobb ellen bizonyíthat.

A hétvégén a 21 hónap kihagyás után visszatérő Floyd Mayweather meggyőző fölénnyel verte Juan Manuel Marquezt. Az amerikai bokszoló már a második menetben padlóra küldte ellenfelét a szabadsúlyú, azaz a kisváltó- és a váltósúly között rendezett találkozón, végül egyhangú pontozással nyert.

Mayweather úgy gondolja, eddig is a legjobbakkal állt ki, ezután sem fog megijedni senkitől. A Marquez elleni meccsét nehéznek nevezte, a második menetben úgy gondolta, a mexikói már nem kel fel a padlóról, de tévedett.

A profiboksz.hu információi szerint egyelőre nem foglalkozik Manny Pacquiaóval, bár szakemberek és a rajongók szerint is kettejük meccse dönthetné el, ki a jelenkor legjobb bokszolója.

„Tudom, mire vagyok képes. 11 éve vagyok profi bokszoló 10 éve vagyok világbajnok. Kihagytam majdnem két évet, és napjaink második legjobb bunyósát vertem meg” – értékelt.

A Las Vegas-i meccs nem ért véget balhé nélkül: miközben győzelmét ünnepelte és nyilatkozott, a WBA váltósúlyú világbajnoka, Shane Mosley berontott a ringbe, sértegetni kezdte őt. Természetesen Mayweather sem maradt csendben, de tettlegességig nem fajult a dolog.