Valujev és Haye is kiütést ígér

2009.11.07. 09:24 Módosítva: 2009.11.07. 09:24
Szombaton Nürnbergben rendezik a Nyikolaj Valujev-David Haye mérkőzést a WBA nehézsúlyú világbajnoki címéért. A két bokszoló már mindent mondott egymásra, most már csak a ringben kellene bizonyítaniuk.

A 29 éves Haye nem titkoltan történelmet írna: szeretné, ha ő lenne az első, aki kiüti az oroszt. Nem lesz egyszerű, hiszen éppen Valujev válláig ér, ellenfele 22 centivel nagyobb (213 centi) és 44 kilóval nehezebb (az orosz 145 kilós). Szakemberek szerint éppen a méretbeli különbségek miatt lesz érdekes a meccs.

000T TRDV598573

"Minden idők egyik legnagyobb KO-ját valósítom meg most, megálmodtam. " A korábbi cirkálósúlyú világbajnok, Haye (22 győzelem, 21 KO-val, egy verség) hónapok óta sértegeti a címvédőt. Nevezte őt szörnynek a Gyűrűk urából, King Konghoz, Godzillához, Frankensteinhez hasonlította, fűnyíróval menne a ringbe, ellenfele olyan szőrös.

A brit nem titkoltan azért szólogatott be, hogy Valujev haragból bokszoljon, nekimenjen, ő pedig kontrázhasson, mert így van a legnagyobb esélye a győzelemre. A bosszantás kedvéért egy papírmasé-figura Valujevnek is leütötte a fejét.

000T TRDV598564

A 36 éves Valujev visszafogottabb: idiótának tartja ellenfelét, és a ringben akar válaszolni majd. Felkészült Haye gyorsaságára, sok mozgására, de kíváncsi rá, hogyan bírja majd az ütéseket.

Mi lesz a meccs végeredménye?

Ha elkezdenek verekedni, dulakodni, csak az orosz jöhet ki jól belőle, Valujev egy jól eltalált ütéssel bármikor véget vethet a meccsnek. Ha végigmegy a 12 menet, és a pontozók döntenek, kérdéses, mennyire értékelik majd Valujev bunyóját, akit korábban - mint címvédőt - kétes esetekben már többször is kihoztak győztesnek.

A meccs előtti utolsó sajtótájékoztatón Haye azt mondta, hülyét csinál ellenfeléből, aki szerinte még soha nem találkozott ilyen magasan jegyzett, pályafutása csúcsán lévő bokszolóval. Önmagát gyorsnak, robbanékonynak nevezte, és kiütést ígért az orosznak.

000 DV582373

Valujev szerint ellenfelének most majd a ringben kell megmutatnia, mit tud. Ott azonban nem elég csak szövegelni egy 50 győzelemmel álló (34 kiütéssel), nagyobb ellenféllel szemben, megígérte Haye-nek, hogy megleckézteti, és padlóra küldi.