Vérvételen múlik a legnagyobb bokszcsata

2009.12.23. 21:05 Módosítva: 2009.12.23. 21:05
Veszélybe került a jelenleg két legjobb ökölvívó, Manny Pacquiao és Floyd Mayweather Jr. tavaszi meccse, előbbi csak részben vállalná a tervezett doppingellenőrzéseket.

A március 13-ra, a Las Vegas-i MGM Grand kaszinóba tervezett meccsen Mayweather menedzsmentje, a Golden Boy Promotion olimpiai rendszerű vizsgálatokat szeretne: az esemény első sajtótájékoztatóján vennének először vér-, és vizeletmintát, másodszor kevesebb mint 30 nappal az összecsapás előtt, végül pedig közvetlenül a találkozó után.

Pacquiao szervezetét - állítása szerint - nagyon megviseli a vérvétel, ezért azt szeretné, ha csak a sajtókonferencián, illetve a meccs után vennének tőle vért, erről a Fülöp-szigeteki bokszolót képviselő Top Rank istálló elnöke, Todd duBoef tájékoztatta a Golden Boy illetékeseit.

Bob Arum, a Pacquiao ügyeit intéző mérkőzésszervező úgy fogalmazott, hogy nem a szigorú ellenőrzéssel van bajuk, hanem azzal, hogy a "tesztelés tolakodó, és megzavarhatja Manny edzésrendjét, ha azt a meccs előtti 30 napon belül csinálják".

Floyd Mayweather Jr. és Manny Pacquiao
Floyd Mayweather Jr. és Manny Pacquiao

"Óriási kétségeim vannak, hogy valóban fair játékra készül azon az éjszakán. Remélem, ez csak félreértés, Manny meggondolja magát és keresztülmegy ezen a teszten, ami más sportolóknak is megfelelő volt" - nyilatkozta a veretlen amerikai Mayweather (40 győzelem), aki 2008 nyaráig állt a kategóriáktól független ranglisták élén, akkor is csak azért került le onnan, mert visszavonult. Másfél év szünet után visszatért, és szeptemberben nagyon megverte az egyébként nagyszerű formában lévő mexikói Juan Manuel Marquezt.

A doppingvizsgálat elleni tiltakozást Mayweatherék tábora, különösen a bokszoló édesapja saját korábbi gyanújuk ismételt felemlegetésére használta fel. Az idősebb Floyd Mayweather szerint Pacquiao nem tiszta módszerekkel érte el eredményeit. Bob Arum azzal vágott vissza: az elfogadhatatlan ellenőrzési rend erőltetése mögött az húzódik meg, hogy "Mayweather valójában nem akarta ezt a harcot Mannyvel. Az igazi cél az volt, hogy elszabotálják a meccset" - jelentette ki.

A meccset már most óriási érdeklődés előzi meg, mivel a súlycsoportoktól függetlenül legjobbnak tartott két ökölvívó szállna ringbe. Pacquiao (50 győzelem, 3 vereség, 2 döntetlen) az elmúlt időszak egyeduralkodója, tavaly december óta legyőzte Oscar De La Hoyát, Ricky Hattont és Miguel Cottót is.