Nincs Pacquiao-Mayweather csúcsmeccs

2010.01.07. 15:56 Módosítva: 2010.01.07. 15:56
A világ két legjobb ökölvívója márciusban bokszolt volna, Pacquiao szervezetét túlságosan igénybe venné a vérvétel, három helyett csak két doppingvizsgálatot vállalt.

A hawaii Kapaluán a menedzserek kilenc óra tárgyalás után sem tudtak megegyezni, így szinte biztosan elmarad Manny Pacquiao és Floyd Mayweather Jr. márciusra tervezett mérkőzése.

„Nincs egyezség, Manny továbblépett” - mondta röviden Fred Sternburg, a fülöp-szigeteki bokszoló ügyeit intéző Bob Arum szóvivője.

A hét súlycsoportban is világbajnok Pacquaio és a 40 meccsén veretlen amerikai Mayweather menedzsmentje december eleje óta tárgyalt, a helyszínről is megállapodtak, de komoly vita alakult ki a doppingellenőrzésről.

Mayweatherék, a Golden Boy Promotion olimpiai rendszerű vizsgálatokat akart: az esemény első sajtótájékoztatóján vettek volna vér- és vizeletmintát először, majd kevesebb mint 30 nappal a meccs előtt, végül pedig közvetlenül a találkozó után.

Pacquiao arra hivatkozott, szervezetét megviseli a vérvétel, kérte, hogy csak a sajtókonferencián és a meccs után vegyenek vért tőle.

Szakértők ezt a bokszolót tartják jelenleg a világ két legjobbjának, mérkőzésük minden idők legnagyobb bevételével kecsegtető meccs lett volna.