Pacquiao ütött, mint a gép, Clottey állta

2010.03.14. 08:43
Egyhangú pontozásos győzelemmel védte meg a WBO váltósúlyú világbajnoki övét Manny Pacquiao, a ghánai Joshua Clottey igazolta: kettős fedezéke még a világ egyik legjobbja ellen is hatásos. Clottey kevésszer kockáztatott, Pacquiao fölénye egyértelmű volt.

51 ezer néző látta magyar idő szerint vasárnap hajnalban a dallasi stadionban Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao és a ghánai Joshua Clottey meccsét. Azoknak lett igazuk, akik nem gyors meccsel számoltak – a fogadóirodák erre adtak több pénzt -, mert a szikár afrikai megmutatta, legnagyobb fegyverét, a precíz védekezést még a villámgyors Pacman ellen is alkalmazni tudja.

Pacquaio (51 győzelem, 3 vereség, 2 döntetlen) talán nem is volt most annyira kirobbanó formában, mint mikor legutóbb Cottót verte, az volt a szakértők érzése, motiváltabb lett volna, ha nem Clottey-val (35 győzelem, 4 vereség) áll szemben.

A ghánai kettős fedezéke mögül alig vállalt kockázatot, szemlátomást egy nagy ütésre várt, eközben Pacquiao folyamatosan, minden irányból és szögből ütött, és összesen 1200 ütést indított, ami menetenként legalább százat jelent.

Harcmodora az elmúlt három meccsén – Oscar de la Hoya, Ricky Hatton, Miguel Cotto - kiütést hozott, most erre azonban esély sem volt, annyira masszív volt az ellenfél.

A pontozóbírók közül az egyik valamennyi menetet a Fülöp-szigetekinek adta, a másik kettő szerint volt egy olyan, amelyikben jobb volt Clottey (120-108, 119-109, 119-109), akinek lassúsága is kiütközött a ringben.

„Nagyon kemény ellenfél volt. Másként nem lehetett legyőzni“ – nyilatkozta a győztes a BBC-nek.

Természetesen következő meccséről is faggatták, de csak annyit mondott, hogy a világ őt Mayweather ellen szeretné látni, ő is akar bokszolni a veretlen amerikaival, de nem rajta múlik. Pár hónapja még úgy látszott, hogy Mayweatherrel meccsel március közepén, de ez a háromszori doppingvizsgálat, vérteszt miatt meghiúsult. Mayweather helyette Shane Mosleyval találkozik.