Egyszer vele edzettem, eltörött a lábam

2010.03.23. 15:57
Még nem derült ki, mekkora az a pénz, amiért a két ukrán nehézsúlyú ökölvívó, Vitalij és Vlagyimir Klicsko anyjuk tiltása ellenére hajlandó lenne egymás ellen ringbe lépni.

A nehézsúly jelenlegi mezőnyét látva egyre nyilvánvalóbb: a Klicskóknak nincs ellenfelük. A négy nagy szervezet vb-címeiből három náluk van, a WBO és az IBF Vlagyimirnél, a WBC Vitalijnál. A negyedik (WBA) David Haye-nél, ő azonban eddig meghártált az ukrán testvérpár elől.

Minden évben felmerül, mikor bokszolnak egymással a Klicskók, eddig mindketten határozottan elzárkóztak ettől, az édesanyjuk megtiltotta.

A Klicsko testvérek nem bokszolnak egymás ellen
A Klicsko testvérek nem bokszolnak egymás ellen

A német Bild képzeletben összeeresztette a két klasszist, a hétvégén kiütött Eddie Chambers promótere, Dan Goossen is tippelt, mi lenne a végeredmény.

Az első menet ideges küzdelme után a másodiktól a negyedikig a három centivel alacsonyabb, négy évvel fiatalabb, 33 éves Vlagyimir fölénye érvényesülne. Az ötödikben jönne a fordulat: Vitalij előbb megrendíti testvérét, és kevéssel a menet fele után ki is üti.

„Van bennem annyi diplomáciai érzék, hogy erről az eredményről ne mondjak semmit. De a legfontosabb az lenne, az édesanyánk ne lássa. Valahogy három hónapig el kellene rejteni előle az összes újságot, és nem nézhetne tévét sem” – mondta viccesen Vitalij.

Vlagyimir tavaly elismerte, csak a bátyja verhetné, ha bokszolnának, de nem teszik. „Ha ez a meccs mégis létrejönne, biztosan ultrabrutális lenne. Amikor egymás ellen edzettünk a ringben, az is brutális volt. Egyszer például eltörött a lábam. A testvérharcnak azonban csak vesztesei lennének, győztese nem. Ha nyernék, kiugranék a bőrömből, és biztosan ezt tenné Vitalij is, de sajnálnánk is a másikat.”

Mivel még egyetlen promóter sem tudta őket összehozni, az sem derülhetett ki, mekkora lenne az a pénz, amiért megfontolnák az összecsapást.