Csak nem jön össze a világ legjobban várt bokszmeccse

2010.07.18. 09:34
Manny Pacquiao engedett, vállalja a doppingellenőrzést, most viszont Floyd Mayweather vonakodik. Pedig eldőlhetne végre, melyikük a jobb, egyúttal a világ legjobbja.

2009 végén úgy látszott, hogy a világ – súlycsoportoktól függetlenül - két legjobbjának tartott ökölvívója, a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao és az amerikai Floyd Mayweather végre bokszolhat egymás ellen.

Mindenki ezt a csatát várt, a díjalap százmillió dollár lett volna. Már megvolt az időpont, de idén márciusban nem álltak ki egymás ellen, Pacquiao ugyanis elutasította azt a szigorú doppingvizsgálatot, amelyiket riválisa elvárt volna tőle.

Ehelyett Pacquiao Clottey-val bokszolt, míg Mayweathernek kapóra jött Mosley kihívása.

Idén május elején aztán azt nyilatkozta Pacquiao: vállalja, hogy tizennégy nappal a meccs előtt vizeletet, egyúttal vért is ad.

A Fülöp-szigeteki zseni menedzsere, Bob Arum arról számolt be, hogy az általa szabott határidőig – szombat éjfélig - Mayweather nem írta alá a szerződést a novemberi meccsről, de ha a jövő héten mégis megtenné, akkor összejöhet a legjobban várt mérkőzés.

A profiboksz.hu úgy tudja, a veretlen Mayweather azért huzakodik, mert edző-nagybátyja ellen büntetőjogi eljárást indítottak, és nem biztos, hogy fel tudja készíteni a vegasi meccsre.