A nyáron összejöhet a Klicsko-Haye meccs

2011.03.07. 10:12
Van két időpont, és három német stadion, nyárra végre leköthetik a nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzést.

Vlagyimir Klicsko másodszor is lemondta a Derek Chisora elleni címmérkőzését. Az ukrán nehézsúlyú egyszer már - tavaly év végén sérülése miatt - elhalasztotta a meccset, hivatalosan ezúttal is ez az ok. Valójában viszont nem: összejöhet végre a David Haye elleni, várva várt összecsapás.

„A stadionok szabadok: június utolsó vagy július első hétvégéjén. A Schalke, a Dortmund esetleg a kaiserslauterni aréna is készen áll a fogadásunkra” – nyilatkozta Bernd Bönte, Klicskóék menedzsere.

A Bild úgy tudja, ő és Haye menedzsmentje a jövő héten New Yorkba utazik, hogy az HBO-val egyeztessen. A két fél 25 millió eurós bevételt szeretne a jogdíjakból, és a jegyárakból.

A Haye-t Németországban képviselő Sauerland Promotion hozzáfűzte, örülnének, ha összejönne végre az összecsapás, mert nem csak a súlycsoport, hanem egész Európa erre vár.

„Amióta 1996-ban elkezdtük profi karrierünket, azt az álmot kergettük, hogy mind a négy nagy szervezet öve a miénk legyen, ettől most egyetlen lépésre vagyunk” – jelentette ki Vlagyimir.

Bátyja, Vitalij Klicsko március 19-én Kölnben Odlanier Solis ellen teszi kockára a WBC világbajnoki övét, a másik kettő Vlagyimirnél van (WBO, IBF), a WBA címe pedig Haye-nél.

Hiába közeli a megállapodás, nem árt emlékeztetni, hogy Haye egyszer már lemondott egy fixen lekötött időpontot, bár verbálisan nagyon erős volt azóta, és Vlagyimir is felvette a kesztyűt, amikor azt ígérte, a szart is kiveri az angolból.

A Bild szerényen az évszázad ütközetének harangozta be a meccset. A bulvárlap kiemeli, azért volt sietős Haye-jel valamelyik Klicskónak megegyezni, mert az angol egy korábbi állítása szerint 31 éves kora után nem szeretne bokszolni, és október 13-án betölti ezt a kort.