Csak kalapáccsal tudtam volna leütni

2011.04.11. 13:27
A 34 éves mexikói Erik Morales ötvenegy győzelem mellett hetedik vereségét szenvedte el Las Vegasban vasárnap hajnalban. A végig élvezetes és izgalmas meccsen többségi pontozással kapott ki - az egyik pontozó döntetlenre adta - az argentin kisváltósúlyú Marcos René Maidanától, aki pillanatnyilag a német Universum legjegyezettebb öklözője.

Morales már az első menetben hatalmas ütést kapott a jobb szemére, nem is látott rajta a hátralévő tizenegyben. Maidana ennek ellenére bal horoggal nem tudta megütni, ahányszor megpróbálta, kapott egy pofont.

„Csak kalapáccsal vagy husánggal tudtam volna leütni. Erik a példaképem, felnézek rá, egy igazi harcos. Háborút vártam a ringben, a vágyam teljesült, ezért most abszolút boldog vagyok” – mondta Maidana.

Morales, aki a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiaóval háromszor is megmérkőzött - egyszer nyert, kétszer veszített -, ezúttal is visszavágót szeretne. Morales 2007-ben átmenetileg visszavonult, nyolcvan kilós is volt, tavaly augusztusra húsz kilót ledobva onnan fogyott vissza a kisváltósúlyba.

Az összecsapás nem címmeccs volt – a győztes csak ideiglenes bajnok lett -, mert a WBA bajnoka jelenleg a pakisztáni születésű angol, Amir Khan, aki Maidanát még tavaly decemberben egyhangú pontozással verte.