Manny Pacquiao doppingvizsgálatra megy, és várja Floyd Mayweathert

2011.07.12. 15:10

Úgy tűnik, a Klicsko - Haye meccs után végre összejöhet a Manny Pacquiao - Floyd Mayweather összecsapás is. Az egyik legnagyobb akadály elhárulni látszik, Pacquiao kész doppingvizsgálat alá vetni magát, ha azt általa is elfogadott szervezet végzi.

Mayweather közel másfél év kihagyás után szeptember 17-én Ortizzal, a WBC váltósúlyú világbajnokával meccsel, amit felkészülésnek szán: Ortiz is Pacquiaóhoz hasonlóan balkezes. Mayweather állítja, ha Pacquiao elfogadja a doppingvizsgálatokat, nem lesz akadálya a mérkőzésnek.

000 GYI0064639770

A két bokszoló között feszült a viszony, Mayweather többször is doppingolással vádolta Pacquiaót, és csak akkor hajlandó ellene kiállni, ha bizonyítja, hogy tiszta. A filippínó viszont azzal az érvvel utasította vissza a teszteket, hogy nagyon legyengítené, ha meccse előtt vért vennének tőle.

Pacquiao menedzsere most azt közölte, hogy bokszolója aláveti magát a doppingvizsgálatnak, ha azt a Nemzetközi Doppingügynökség (WADA) végzi. Úgy vélik, az amerikai doppingtestület, az USADA elfogult, és Mayweathernek kedvezne, még akkor is, ha ugyanolyan szinten végzi a munkáját, mint a WADA.

"Nem fogadjuk el, hogy az USADA kezelje ezt az ügyet. Mi csak a nagy presztizsű és respektált WADA-t fogadjuk el. Ha ez így lesz, Pacquiao akármilyen vizsgálatnak aláveti magát, és megcsinálhatjuk a nagy meccset" - mondta Bob Arum.