Összetört, padlón van a két Klicsko

2011.07.14. 11:23

Hosszú, súlyos betegség után kedden elhunyt a két világbajnok öklöző, Vitalij és Vlagyimir Klicsko édesapja. Vlagyimir Rogyjonovics Klicsko hatvannégy évet élt, rákbetegségét Hamburgban kezelték az elmúlt egy hónapban. Katonai tiszteletadás mellett Kijevben temetik el, ez volt az utolsó kívánsága.

„Mindketten padlón vannak, összetörtek. Tudták, hogy édesapjuk életét már nem lehet meghosszabbítani, mert a betegség legyőzi. A Haye elleni hamburgi meccset és egyhangú győzelmet azonban még láthatta, ez mindenképp sorsszerű” – mondta a két bokszoló menedzsere, Bernd Bönte a Bildnek. Klicsko szülei sohasem látták a ring mellől a meccseiket.

Idősebb Klicsko katonatiszt volt a szovjet hadseregben, szolgált Kirgizisztánban és Kazahsztánban. Előbbi országban született Vitalij, utóbbiban Vlagyimir.

A csernobili atomkatasztrófa idején a felrobbant reaktorhoz vezényelték, nem sokkal később nyirokrendszerét megtámadta a rák. Ezt kezelték, megállították a rákos sejtek terjedését, de a betegség pár éve kiújult.