Cleverly nem akar, Hopkins nem tud Erdeivel vb-övért bokszolni

2011.09.20. 13:20

Erdei Zsolt, korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi világbajnok számára december 3-a lenne a legideálisabb időpont a következő mérkőzésére. A 37 éves, profiként 33 meccsen veretlen bokszoló a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt erről, kiemelve, hogy mindenképpen címmeccsben gondolkodik.

Erdei leginkább Bernard Hopkinsszal vívna meg, ám erre az összecsapásra most nincs esély - Hopkinsnak lekötött meccse van Dawsonnal október közepére -, mint ahogy a Boksz Világszervezet (WBO) bajnoka, Nathan Cleverly ellenire sem, mivel a brit nem akarja azt. (A legnagyobb esélye vele szemben lenne a magyarnak.)

A legvalószínűbb, hogy a Tavoris Cloud-Bejbut Sumenov-Jean Pascal hármasból kerül ki az ellenfél. Előbbi az IBF, utóbbi a WBA bajnoka, Pascaltól épp Hopkins szedte el a WBC övét.

Erdei kiemelte, hogy a Boksz Világtanács (WBC) által javasolt világbajnoki selejtező négyes minitornát semmiképpen sem vállalja, mert "nekem már nincs időm erre, egy-egy meccsre három hónap a felkészülés, másfél utána a levezetés, ez nem fér bele a terveimbe".

Edzője, Klink Zoltán a műsorban elmondta, hogy még két címmérkőzésre mindenképpen szeretné rávenni Erdeit. "Mindenben benne vagyok, bár nekem már az egy öv is elég lenne. Az a kérdés, mennyire leszek motivált" – reagált erre az amatőrök között is vb-győztes ökölvívó.

A legutóbb júniusban Byron Mitchellt kiütő Erdei bevallása szerint egyelőre még nem túl motivált, ennek ellenére keményen edz, azért, hogy megfelelő állapotban tartsa magát, és akkor se legyen késésben, ha szólnak neki, hogy tíz hete van a meccsig.

"Zsoltnak szuper a fizikuma: az előző meccse előtti formába hozással most úgy 30 százalékos erőállapotról indultunk és nagyon jól reagál a szervezete. Borzasztó jól állunk a meccsidőpont miatti huzavonák ellenére is. Az előző felkészüléskor úgy 75 százalékig jutottunk el, most elmegyünk százig" - mondta Klink Zoltán.