Erdei szilveszterkor kapna címmeccset

2011.10.21. 09:44

Az ESPN amerikai sportcsatorna információi szerint Erdei Zsolt még idén címmeccset kap. December harmincegyedikén a WBA kazah bajnoka, Bejbut Sumenov lenne az ellenfele. A boxingscene.com ugyanakkor azt írja, hogy Erdei promótere Tavoris Clouddal kötött le meccset.

Egyelőre egyik meccset sem erősítették meg, de annyi biztos, hogy Lou DiBellának az év utolsó napján van bokszgálája, és abba bele is lehetne tenni az összecsapást. Clouddal Erdei Saint Louisban küzdhetne, ha a két promóter, Don King és DiBella meg tud egyezni. A gála fő mérkőzését a tervek szerint a nagyváltósúlyú IBF-bajnok Cornelius Bundrage és Deandre Latimore vívja.

DiBella már februárban is szerette volna, ha összejön az Erdei-Cloud mérkőzés, meg is kezdte a tárgyalásokat Don Kinggel, ám végül a májusra tervezett meccsből nem lett semmi.

Cloud eddig mind a 23 mérkőzését megnyerte, ebből 19-et KO-val. Legutóbb Yusaf Mack ellen védte meg a címét, júniusban a nyolcadik menetben technikai KO-val győzte le.

Sumenov korábban akart már bokszolni Erdeivel - állítólag egymillió dollárt is felajánlott -, de akkor az Universum nem látta a lehetőséget az azóta Amerikába költöző kazahban. Most nyilván Erdeinek kellene fizetnie a meccsért.

Sumenov amatőr múltja elhanyagolható, 2009-ben még kikapott világbajnoki mérkőzésen Gabriel Campillótól, akit aztán pár hónap már legyőzött. Övét azóta háromszor védte meg, legutóbb azt a Danny Santiagót ütötte ki, akivel bokszolt a hibátlan Erdei is. Még egy közös ellenfelük volt: Byron Mitchellt, mindketten kiütéssel verték őt is.