Felszedek pár kilót, megcsapom Klicskót is

2011.10.25. 07:14

A WBO cirkálósúlyú világbajnoka, Marco Huck a hatodik menetben zárta le az argentin Rossi elleni címvédő meccsét. Ellenfele eszméletét is elveszítette, hordágyon hagyta el a ringet.

A 26 éves Huck nagy győzelme után verbálisan is erős lett: kihívta a Klicskókat. „Itt az ideje, hogy találkozzak velük. Nincs ellenfelük, de a szurkolók azt szeretnék, hogy velem megmérkőzzenek. Nálam jobb ellenfél nem jöhet.”

A bosnyák származású ökölvívó éppencsak átlépi a kilencven kilós határt, ezért még erősödnie kell. „Az akarat és a kitartás megvan bennem, felszedek pár kilót, és készen állok. Megcsapom őket” – jelentette ki a Bildnek.

A 35 meccséből mindössze egyszer veszítő Huck – majdnem öt éve kapott ki – menedzsmentje biztos abban, hogy ő a legnagyobb jövő előtt álló versenyző, bár edzője visszafogottan értékelt. „Minden a fejlődésén múlik, egyelőre nem akarunk álmodozni” – mondta Ulli Wegner.

Huck 187 centis, tehát tizenegy centivel kisebb, mint az alacsonyabb Vlagyimir, és tizenöttel, mint Vitalij. "A telefonszámomat ismerik, elméletileg minden lehetséges. Viszont Marcónak előbb a ranglistákon kell bizonyítania, hogy szóba kerülhessen nálunk" - összegzett a két Klicsko menedzsere, Bernd Bönte.