Abigél
5 °C
14 °C

Balzsay gerincsérve miatt nem bírja tovább

2011.11.29. 14:35
A füle már jobban van, deréksérve miatt azonban elképzelhető, hogy nem folytatja pályafutását Balzsay Károly, a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoka.

A 32 éves sportoló az m1 Ma reggel című műsorában mondta el, hogy gerincsérve miatt nincs jó állapotban, és ugyan januárban határoz a pályafutásáról, de jelenleg nem jók a kilátásai.

"Nem sok jóra számítok - nyilatkozta Balzsay. - Csak egy kicsit dolgoztam a hétvégén, a fájdalom máris lesugárzott a térdemig. Most ez a legnagyobb probléma, még a vizsgálatok eredményére várok. Szenvedek vele."

A sérv miatt öt és fél éve az orvosok öt évet jósoltak neki a bokszban, és most már meg kellene műteni.

Az amatőrként Európa-bajnoki ezüstérmes magyar öklöző mindehhez hozzátette, hogy elért már arra a pontra, amikor nem akar mindenáron a kötelek közé lépni.

"Bunyózni még akarok. Ez az Universumtól, a sérüléseimtől és a családomtól függ. De mindenáron már nem. Visszaszereztem az övet, újra csúcson érezhetem magam. Ám a döntés nem egyszerű, két évtizedet töltöttem a ringben, nehéz elszakadni a sportágtól, ezért léptem egyet és a Vasas bokszszakosztályának lettem az igazgatója" - mondta a műsorban.

A WBA-övet augusztusban Ukrajnában szerezte meg Balszay a hazai Sztaniszlav Kastanov legyőzésével. Mint elmondta, annak a meccsnek a második menetében kapott a fülére egy erős ütést, 10-15 százalékos maradandó halláskárosodást szenvedett. A sérült dobhártyája viszont mára már az orvosi kezeléseknek köszönhetően bezáródott, s ugyan a füle azóta is sípol, már nem zavarja úgy mint korábban.

Balzsaynak klubja címmeccset ígért jövő tavaszra, azzal a Dmitri Sartisonnal kellene találkoznia, akitől sérülés miatt vették el az övét.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!