Balzsay gerincsérve miatt nem bírja tovább

2011.11.29. 14:35
A füle már jobban van, deréksérve miatt azonban elképzelhető, hogy nem folytatja pályafutását Balzsay Károly, a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoka.

A 32 éves sportoló az m1 Ma reggel című műsorában mondta el, hogy gerincsérve miatt nincs jó állapotban, és ugyan januárban határoz a pályafutásáról, de jelenleg nem jók a kilátásai.

"Nem sok jóra számítok - nyilatkozta Balzsay. - Csak egy kicsit dolgoztam a hétvégén, a fájdalom máris lesugárzott a térdemig. Most ez a legnagyobb probléma, még a vizsgálatok eredményére várok. Szenvedek vele."

A sérv miatt öt és fél éve az orvosok öt évet jósoltak neki a bokszban, és most már meg kellene műteni.

Az amatőrként Európa-bajnoki ezüstérmes magyar öklöző mindehhez hozzátette, hogy elért már arra a pontra, amikor nem akar mindenáron a kötelek közé lépni.

"Bunyózni még akarok. Ez az Universumtól, a sérüléseimtől és a családomtól függ. De mindenáron már nem. Visszaszereztem az övet, újra csúcson érezhetem magam. Ám a döntés nem egyszerű, két évtizedet töltöttem a ringben, nehéz elszakadni a sportágtól, ezért léptem egyet és a Vasas bokszszakosztályának lettem az igazgatója" - mondta a műsorban.

A WBA-övet augusztusban Ukrajnában szerezte meg Balszay a hazai Sztaniszlav Kastanov legyőzésével. Mint elmondta, annak a meccsnek a második menetében kapott a fülére egy erős ütést, 10-15 százalékos maradandó halláskárosodást szenvedett. A sérült dobhártyája viszont mára már az orvosi kezeléseknek köszönhetően bezáródott, s ugyan a füle azóta is sípol, már nem zavarja úgy mint korábban.

Balzsaynak klubja címmeccset ígért jövő tavaszra, azzal a Dmitri Sartisonnal kellene találkoznia, akitől sérülés miatt vették el az övét.