Erdei Zsolt: Ez óriási szívás

2011.12.02. 15:07 Módosítva: 2011.12.03. 11:53

Súlyos kézsérülése miatt Erdei Zsolt nem tud kiállni december 31-én a címvédő amerikai Tavoris Clouddal a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) félnehézsúlyú világbajnoki címéért.

„Ez óriási szívás! Nagyon jó kondícióban, csúcsformában voltam fizikálisan. Az első sparringhetem nagyon jó hangulatú volt és az edzőm, Fritz Sdunek még jobban felpörgette a harci kedvemet. Nagyon elégedett volt azzal, ahogy játszadoztam az ellenfeleimmel. Aztán csütörtök este megtörtént a baleset. Hirtelen fájdalom hasított a jobb kezembe, ami egyből feldagadt. Az orvos azt javasolta, pihentessem az edzést 5 napig, hogy meglássuk javul-e, reagál-e a kezelésre, de a szünet utáni óvatos, szabályozott edzés után is még mindig erősen jelentkezett a fájdalom. Jelenleg szeretném feldolgozni a sérülésem tényét, ami nem egyszerű, és várjuk mik lehetnek a fejlemények, a csapatom és promóterem folyamatosan ezen dolgozik."

e3
Fotó: Illys Tibor

A Hamburger Abendblatt idézi Christof Hawerkampot, Erdei németországi menedzsere szerint ez a sérülés másfél év munkáját teszi tönkre, kiderül, ezután milyen lehetőségekkel tudnak számolni.

A korábban a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú és a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú világbajnoki címét is birtokló magyar 34. profi mérkőzése Anaheimben lett volna, a WBA korábbi címvédője, Gabriel Campillo már be is jelentkezett a helyére. 

Az amatőrök között is világbajnok 37 éves Erdei hétfőn sajtótájékoztatót tart, melyen bővebben beszél majd sérüléséről, jelenlegi helyzetéről.

Erdei legutóbb júniusban lépett szorítóba, akkor a hatodik menetben technikai KO-val (TKO) győzte le az amerikai Byron Mitchellt. A Cloud elleni címmérkőzés lehetősége októberben kínálkozott, Erdei azt mondta róla, ez igazi csúcsmeccs lesz. A 29 éves Cloud is veretlen, 2009 augusztusa óta az IBF bajnoka.

Ez a meccs Erdei profi pályafutásának talán legnagyobbja lett volna, ráadásul Cloud után döntött volna arról is, folytatja-e még egyáltalán a bokszot.