Veszélybe kerülhet Erdei címmeccse

2011.12.02. 09:52

Veszélybe került Erdei Zsoltnak az amerikai Tavoris Cloud elleni félnehézsúlyú világbajnoki címmérkőzése, miután - a boxingscene.com szerint - megsérült a jobb keze.

Az oldal az esetet ismerő forrásra hivatkozva azt írta, hogy edzés közben sérült meg a veretlen magyar félnehézsúlyú, és az orvosi vizsgálatok után derül majd ki, tudja-e vállalni a december 31-re kiírt összecsapást a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) bajnoka ellen.

A korábban a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú és a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú világbajnoki címét is birtokló Erdei Németországban készült 34. profi mérkőzésére, amelyre Anaheimben rendeznének, közép-európai idő szerint január elsején, kora reggel.

A 29 éves Cloud Erdeihez hasonlóan még veretlen, mind a 22 profi találkozóját győztesen vívta meg. Az amerikai 2009 augusztusa óta az IBF bajnoka, szintén júniusban mérkőzött, és ugyancsak technikai kiütéssel győzött, mint Erdei. Ő honfitársát, Yusaf Macket verte nyolcadik menetes TKO-val, és védte meg harmadszor címét.