Ágoston
14 °C
31 °C

Szebelédi lehet a profi boksz új csillaga

2012.03.31. 15:31

Szebelédi Renáta április 14-én Olaszországban, az IBF (Nemzetközi Bokszföderáció) nagylégsúlyú világbajnoki övéért lép ringbe. A tavalyi eredményei alapján az év profi ökölvívónője címmel kitüntetett fiatal budapesti lány a címvédő olasz Simona Galassi (16 győzelem, 1 vereség, 1 döntetlen) ellen lép kötelek közé Vicenzában.

Szebelédi mestere, Feja Tibor elmondta, hogy legalább olyan optimistán várják az olaszországi mérkőzést, mint amikor tavaly Németországban szereztek WBF vb-övet egy kategóriával feljebb, harmatsúlyban (53,5 kg). Hozzátette, Szebelédi összesen hét hetet készülhet a mérkőzésre, mivel a felkérés több mint egy hónapja érkezett az olasz partnertől.

- Ez ugyan nem a mi kategóriánk, fogyasztani kellett, de Renáta már három hete bemért nagylégsúlyba, azóta tartja a súlyát. Egyre jobb formában van, az erőnléte kifogástalan, képes lesz végigbokszolni akár tíz menetet is, olyan iramban, amire az olasz lány biztosan nem lesz felkészülve - mondta az edző.

Mindketten fordított alapállásúak, de az erő, és a fiatalság Szebelédi mellett szól, hiszen Galassi (39) közel kétszer olyan idős, mint magyar kihívója.

A fent említett harmatsúlyú WBF világbajnoki öv egyébként még megvan Szebelédinek, május 12-én a Feja Promotion budapesti gáláján kockára is teszi azt - az olaszországi meccstől függetlenül.

Érdekesség, hogy az IBF szövetség az egyetlen nagy szervezet, ahol még nem szerzett magyar hivatásos ökölvívó világbajnoki címet. A WBO-nál, a WBC-nél és a WBA-nál volt, illetve utóbbi esetében jelenleg is van világbajnokunk, a nagyközépsúlyú Balzsay Károly személyében.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.