Első ütésével KO-zott Kimbo Slice

2012.10.08. 21:28

Az utcai harcosból lett profi bokszoló, Kimbo Slice a nehézsúly érdekes, eladható figurája lehet, ha egyszer címmeccsig jut. Eddig kiválóan alakul a karrierje, a nem túl képzett, sőt sportosnak is nehezen nevezhető ellenfeleit pillanatok alatt legyőzi. Szombaton Howard Jonest küldte kétszer is padlóra az első menetben. Az elsőre nem sokat kellett várni, Jones próbálta felvenni az ütőtávot, Slice azonban ügyesen elhajolgatott, majd az első, testre mért ütésével feldöntötte az ellenfelét.

A meccs még továbbmehetett, de látszott, közel sincs egy kategóriában a két versenyző. Slice nem is húzta sokáig, kicsit kergette Jonest, majd négy ütés után újra leterítette.

Slice-nak ez volt a hatodik mérkőzése, ebből ötször KO-val nyert, négyet már az első menetben bevitt ezek közül, Brian Green a negyedik menetig jutott, mielőtt padlózott, míg Charles Hackman végig is állta a négy menetet és csak pontozással kapott ki Slice-tól.

A már megjelenésében is feltűnő, a Szupercsapat Mr.T-jére is hasonlító Slice utcai harcos videóival lett Youtube-sztár, majd 2007-ben úgy döntött, hogy kilép az underground státuszból és profinak állt. MMA-harcosként nyolc meccsig jutott, ebből ötször hagyta el győztesként a ringet.

2010 augusztusában azonban úgy döntött, hogy a profi bokszba veti bele magát, igazi harcoshoz és rosszfiúhoz illő hitvallásal: „Újra úgy érzem magam, mint egy gyerek. Állandóan erre gondolok. Problémát okozok majd a nehézsúlyban. Úgy megyek oda, hogy rosszul fogok viselkedni. Akarom tudni, hogy milyen amikor borda vagy állkapocs törik egyetlen ütéstől. Ez az igazi karrier. Szeretek harcolni, és rohadtul szeretem kiütni az embereket, még akkor is ha néhány ember úgy gondolja, őrült vagyok."

Slice-ot ügyesen menedzselik, könnyű ellenfeleket kapott, de Roy Jones Jr. már felajánlkozott, hogy kiáll vele. A korábbi félnehézsúlyú világbajnoknak csak annyi volt a kérése, hogy bokszoljon le néhány meccset, hogy tapasztalatokat szerezzen. Ez a gyors kiütésekkel eddig nem nagyon sikerült neki. Slice 38 éves, így nagy karriert már nem futhat be, még akkor sem, ha a nehézsúlyban ez nem kor, a Klicskók is 40 felé járnak.