Pacquiao kiakadt a Parkinson-kór-gyanún

2013.01.05. 18:10

Manny Pacquiao megdöbbent azon, hogy azt állítja róla néhány orvos, Parkinson-kórban szenved, és ezért azt javasolják, hagyja abba a bokszot. Pacquiaónak eszében sincs, Marquezzel ötödször is megküzdene.

A családjával éppen Izraelben nyaraló bokszoló közleményt is kiadott. „Majd én leszek az, aki megmondja, hogy mikor vonulok vissza a boksztól, mert én tudom egyedül, mit érzek, mit mond nekem a testem" - fogalmazott.

Manny-Pacquiao

„Nincs min aggódni, száz százalékig egészséges vagyok, és élvezem az emlékezetes nyaralást a családommal ebben a gyönyörű országban. Január 14-én visszatérek a Fülöp-szigetekre, és február elején már az edzőteremben akarok lenni, áprilisban már meccselni akarok, és szeptemberben ötödjére is meg akarok küzdeni Marquezzel."

„Az orvosok nyilatkozatai az etika teljes hiányáról tanúskodnak, felelőtlenek voltak. Csak egy személyes véleményt közöltek anélkül, hogy egyetlen vizsgálatot is végeztek volna" - mondta a Fülöp-szigeteki.

Pacquiao december 8-án Marquezzel bokszolt, aki a hatodik menetben pusztító ütéssel KO-zta. Pac-man néhány percig öntudatlanul feküdt, az orvosok emiatt az ütés miatt is gondolják úgy, hogy Parkinson-, vagy Alzheimer-kórral veszélyeztetett a bokszoló. Ő azonban nyugodt, a kiütés estéjén Los Angelesben, majd három nappal később a Fülöp-szigeteken is CT-vel vizsgálták meg a fejét, és nem találtak elváltozást nála.