nono

Mire megy Pac Man a brutális KO után?

2013.11.23. 15:30

Közel egy év telt el azóta, hogy Manny Pacquiao, mint egy zsák, úgy terült el Marquez jobbosa után, most Brandon Rios (31 győzelem [23 KO], 1 vereség, 1 döntetlen) ellen bizonyíthatja a nyolc súlycsoportban is világbajnoki címet szerzett Fülöp-szigeteki, hogy még nem lehet leírni. A WBO betöltetlen világbajnoki címének megnyerésével visszatérhet a legjobbak közé.

A KO-ja után kötelező volt pihennie, majd ahogy Vitalij Klicsko, ő is foglalkozott kicsit a politikai karrierjével, közben pedig megkezdődtek a találgatások, hogy mikor vonul vissza. Több orvos is azt szűrte le a Marquez elleni meccs felvételéről, hogy Pacquiaónak kezdődő Parkinson-kórja van. Ezt persze gyorsan cáfolta, sőt, ahogy minden bokszoló az aktuális meccse előtt, élete formájában van, amit edzője, Freddie Roach is megerősített és már a negyedik menetre kiütést jósolt.

„Nagyon örülök, hogy ezt gondolja, ez azt jelenti, hogy meggondolatlanul jönnek a ringbe. Ha így tesznek, elkapom Pacquiao seggét és jól elpicsázom. Aztán Freddie Roach-ra nézek: Na, mi van? Azt hiszem, ők szellemi játékot akarnak űzni, de rossz embert néztek ki maguknak" – kontrázott Rios.

A meccs felvezetése már elég botrányosra sikerült, a két bokszoló csapata az edzőterem beosztásán veszett össze. A szájkaratézás, zsidózás, buzizás, mocskos mexikóizás mellett még hasba is rúgták Roach-ot. Az alaphangulat már eléggé puskaporos, de ez nem biztos, hogy a ringben is érezhető lesz.

Freddie Roach balhéja a Rios-csapattal

„Brandon Rios meglehetősen agresszív harcos. Jót fogunk bokszolni, a közönség élvezni fogja, de majd lekezelem a ringben. Mondtam Freddie-nek is, hogy nyugodjon meg, ne veszítse el a fókuszt, ne hagyja befolyásolni, amit vele tettek, csak a meccsre koncentráljon" – mondta Pacquiao, aki a Haiyan-tájfun több mint tízezer áldozatának ajánlotta az összecsapást.

A meccsről Mike Tyson is nyilatkozott, szerinte minden azon múlik, hogy Pac Man mennyire tudta túltenni magát a tavalyi KO-n. Ha pszichológiailag nem tudta feldolgozni, akkor akármilyen fizikai formában lehet, a bátor és harcos Rios meglepheti.

Rios az agresszivitásával lehet sikeres, nem valószínű, hogy kontrára várna, ha Pacquiaót nem kapja el a hév, és tudja hozni korábbi önmagát és lábmunkáját, rutinos, okos boksszal jó esélye van sima pontozásos győzelmet szerezni. Rios álla rendkívül ütésálló, nehéz KO-t összehozni ellene, ráadásul, Pacquio négy éve nem ütött ki senkit. Ahogy a Fülöp-szigeteki, úgy Rios is vereséggel érkezik, Mike Alvarodótól kapott ki márciusban.

A mérkőzést szokatlan módon nem Las Vegasban, hanem Makaóban rendezik. Bob Arum promóter feltett szándéka, hogy globálissá tegye üzletét. Új piacokat keres, – bár már az 1975-ös manilai Frazier–Ali-meccset is ő hozta össze – , és valószínűleg talál is. Makaó a Távol-Kelet Las Vegasa, a szerencsejátékból élő Kínához tartozó szigeten nem nehéz dollármilliókat összeszedni.