Erdeinek már megint találtak ellenfelet?

2013.11.27. 10:57

A profiboksz.hu a NY Elite Magazine-ra hivakozva közölte, Erdei Zsolt január 31-én a koszovói származású Elvir Muriqivel mérkőzik meg a New Jersey államban található West Orange-ban.

A hírt egyelőre nem erősítették meg, de a gála és Erdei meccse is szerepel a boxrec.com adatbázisában. A tízmenetesre tervezett mérkőzést Lou DiBella, Erdei amerikai promótere szervezi. Mikor megállapodott a magyar bokszolóval, három meccset ígért neki az Egyesült Államokban, de eddig Erdei csak kétszer küzdött ott, a januári mecccsel teljesítheti vállalását.

Erdei utoljára márciusban bokszolt, az orosz Gracsovtól vitatott körülmények között kapott ki és vesztette el veretlenségét. Akkor még úgy nyilatkozott, hogy nem tudja folytatja-e karrierjét. Augusztusban a brit DeGale-lel hozták hírbe, de az októberi meccsből nem lett semmi.

A 34 éves Muriqi eddig 45 meccset vívott profiként, negyven győzelme (24 KO) mellett öt veresége (1 KO) van, a nem igazán jegyzett félnehézsúlyú egyetlen címmeccsig jutott, de azon is kikapott Antonio Tarvertől.