Mayweather és Pacquiao szeptemberben bokszol

2014.02.04. 12:26

A Daily Mail szerint már alá is írták, hogy szeptember 13-án, a Las Vegas-i MGM Grand Gardenben csap össze napjaink két legnagyobb bokszegyénisége.

A hírek szerint 200 millió dollárért lép ringbe a 45 profi meccséből az összeset megnyerő 36 éves Floyd Mayweather és egy évvel fiatalabb riválisa, Manny Pacquiao, aki 38 KO-nál tart, 62 meccséből 55-öt nyert meg, kettő döntetlennel ért véget, ötöt elveszített.

A meccs előtt még mind a két bokszolónak van egy kötelezettsége. Pacquiao április 12-én vághat vissza a két éve elszenvedett vereségért Timothy Bradleynek. A korábban nyolc kategóriában is világbajnok Pacquiao közel egy évet pihent, de visszatért, és tavaly novemberben pontozással győzte le az amerikai Brandon Riost.

A hírek szerint Robert Guerrero visszavágót szeretne Mayweather ellen, az amerikai viszont Amir Khannal bokszolna, de egyik ellenfél sincs még lekötve.

A mostani meccset már évek óta próbálják tető alá hozni (2010-ben egyszer már bokszoltak, Mayweather győzött), de még nem sikerült az évszázad meccsének titulált találkozót összehozni. Januárban már üzengettek egymásnak a felek, Mayweather ellenfele adóproblémáit emlegette, és arról beszélt, hogy nem hajlandó Bob Arum promóterrel tárgyalni.

Az öt súlycsoportban is világbajnoki címet szerző Mayweathernek szüksége is lehet a pénzre, mert a Super Bowl-döntő előtt vert el 10,4 millió dollárt azzal, hogy a Denver végső sikerére fogadott.

Erdei márius 8-án bokszol

Hivatalos, hogy Erdei Zsolt a grúz Salva Jomardasvili ellen lép kötelek közé március 8-án, a Ferobox Event kecskeméti gáláján, amelyen a WBO (Boksz Világszövetség) betöltetlen Európa-bajnoki öve lesz a tét.

„Erdei ellenfele eddigi pályafutása során harminchat győzelmet aratott - ebből huszonhétszer kiütéssel nyert -, és csak hat vereséget számlál. Jomardasvili akkor került képbe, amikor az általunk kiszemelt ukrán Vjacseszlav Uzelkov, akivel tárgyalásokat is folytattunk, a szerződés aláírása előtt egy nappal mondvacsinált okokra hivatkozva visszalépett" - nyilatkozta Rácz Felix, aki az utóbbi hetekben olyan ökölvívók menedzsmentjével tárgyalt, mint Allan Green, Dean Francis, Uzelkov, Hakim Siui vagy  Stjepan Bozics.