Vége az Alien-korszaknak a bokszban

2014.11.09. 09:46

Rendkívül simán, egyhangú pontozással nyerte Szergej Kovaljov a félnehézsúlyú címegyesítő meccsét a nála 18 évvel idősebb, 49 éves Bernard Hopkins ellen hajnalban Atlantic Cityben.

A végső pontozás szerint 120-107, 120-107, 120-106-ra nyert az orosz, akinek akár még a kiütésre is lett volna lehetősége, hiszen rá kellett számolni az amerikaira, de végül ez nem történt meg.

Kovaljov a kezdettől fogva végig irányított, már az első negyedben bemutatta ütőerejét az Alien becenévre hallgató Hopkinsnak, aki hamar rájött, hogy szombati vetélytársa sokkal keményebb, mint a legutóbb legyőzőtt hármas (Tavoris Cloud, Karo Murat, Bejbut Sumenov) bármelyike. Miután padlóra került a legelején, Hopkins sokkal óvatosabban bokszolt, de az orosz tempóját sem nagyon tudta felvenni.

Az első menet kivételével többnyire elkerülte Kovaljov legnagyobb ütéseit 11 meneten át, de ő sem tudott kárt tenni ellenfelében. Hét menet után az HBO számítása szerint az amerikai 95 ütéséből csak 34 talált, míg az orosz 298-szor próbálkozott, ebből 77 ért célt.

Az utolsó menetben aztán rendesen megszórta az orosz Hopkinsot, aki meglepően jól állta a folyamatos ütéseket, de ez is csak arra volt jó, hogy végig bírja a mérkőzést és ne legyen kiütés.

Kovaljov az eddigi WBO-öve mellé megszerezte a WBA és az IBF címeket is Hopkinstól, így félnehézsúlyban már csak a WBC öve nincs nála. Ezt jelenleg a kanadai Adonis Stevenson birtokolja, akivel a közeljövőben össze is jöhet nagy mérkőzés.