Öt percig nem kelt fel a brutális KO-ból

2014.11.10. 12:14

Egy szombati nehézsúlyú bokszmérkőzésen, Amir Mansour becenevéhez (Hardcore) méltóan kiütötte ellenfelét. Fred Kassi egy brutális jobbhorgot szedett be, és mint egy zsák, úgy rogyott össze.

Mansour végig uralta a tízmenetesre tervezett meccset, a hetedikben aztán véget is vetett a küzdelemnek. Kassit a kötélhez szorította, először testre dolgozott, majd többször eltalálta a fejét is, egy horoggal aztán leütötte az addig 18 győzelemmel és 1 vereséggel rendelkező ellenfelét. Kassi óriási ütést szedett be, aFightnews.com beszámolója szerint öt percig fel sem tudott kelni. A hírek szerint azonban már rendben van.

„A testére mentem rá, de láttam, hogy védtelen az álla, és ezzel már vége is volt. Ennyire feszült még sosem voltam egy meccs miatt, mert nem tudtam róla semmit. Tíz kiütéses győzelme volt, és mikor először eltalált, azt mondtam: «Istenem, mi lehet még a fegyvertárában», de aztán tudtam, mit kell tennem" – mondta a meccs után a győztes.

A 42 éves Mansour sosem tartozott a világelitbe, bár a WBF-nél volt interkontinentális bajnok is. Erről jórészt ő tehetett, 1997-ben indult profi karrierje 2001-ben kilenc évre megszakadt, mert drogterjesztésért börtönbe kellett vonulnia.

2010 márciusában szabadult, augusztusban már újra a ringben volt. Elég sok kutyaütő ellen bokszolt, de egyre jobb ellenfeleket kapott. Áprilisban a nehézsúly jobb versenyzői között számon tartott, Steve Cunninghammel is bokszolhatott. Egyhangú pontozással ugyan kikapott, de nagyon látványos meccset vívtak, mindketten padlóztak is. Nem lenne meglepő, ha Mansour egyre több nagyobb nevet kaphatna.