Pacquiao szétverte az amerikait, de kiütni nem tudta

2014.11.23. 09:30

A vasárnapig veretlen 30 éves amerikai, Chris Algieri várt Manny Pacquiaóra az 57. meccsén, de hiába volt a korelőny a kihívónál, a 35 éves bokszoló nagyon simán nyert, még akkor is, ha végül kiütni nem, csak megfektetni tudta ellenfelét.

Pacquiao lényegében az első menettől kezdve dominált, bár az elején az amerikai remek lábmunkája még sokszor megmentette a keményebb ütésektől. A második menetben kisebb kavarodást okozott, hogy Algieri az ellenfele sarkában kilöttyen víztócsán csúszott meg, végül pontokat vesztett, de nem ezen múlt a pontozásnál.

A kilencedikben viszont már nem a víz, hanem Pacquiao ütése miatt került padlóra a kihívó, akinek csak a nagyon hosszúra nyújtott számolás miatt sikerült felállnia. Ekkor már ki is lehetett volna számolni, de Genaro Rodriguez bíró tovább engedte a meccset, melyet végül egyhangú pontozással, 119-102, 119-103, 120-102-re nyert meg a Fülöp-szigeteki bokszoló.

Pacquiao ezzel megtartotta a WBO váltósúlyú vb-övét, ő 25 millió dollárt vihetett haza, míg ellenfelének 1,67 millióval kellett beérnie.

A makaói meccs után egyből előkerült a kérdés, hogy összejön-e végre a nagyjából már 2009 óta folyamatosan emlegetett meccs Floyd Mayweather és Pacquiao között. Az amerikainak még két mérkőzése van a Showtime-mal kötött szerződéséből, legközelebb májusban bokszol, de még nincs ellenfele, utána vélhetően még 2015-ben lesz egy meccse a valószínűsíthető visszavonulása előtt, és bár évekkel ezelőtt jelentette volna a csúcsot a Mayweather-Pacquiao összecsapás, a pályafutása végén is jól mutatna a mérkőzés.