Műtét és bírság is vár Manny Pacquiaóra

000 APW1124086
2015.05.05. 14:04

Manny Pacquiao vereséget szenvedett a hétvégén Floyd Mayweathertől, mint később kiderült, a Fülöp-szigeteki bokszoló sérült vállal vállalta a fellépést. Ezt a sérült vállat kell most műteni, emiatt akár egy évet is kihagyhat, sőt még büntetés, és eltiltás is várhat rá.

Pacquiao fájdalomcsillapító injekciót szeretett volna kapni a meccs előtt, de mivel a mérlegelésnél kitöltött adatlapon nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy sérült vállal, karral vagy kézzel áll-e ki, ezért ezt nem vehette igénybe.

Hétfőn már felkötött karral készült fotó jelent meg róla a Twitteren, és közölte, hogy műtét vár rá. Pénzbírsággal sújthatják.

Nevada állam törvényei szerint, büntetőjogi felelőssége teljes tudatában valótlant állított a sérült testrészéről, ami D kategóriájú bűntettnek – hamis tanúzás, vagy felbujtás hamis tanúzásra – felel meg, , egytől négy évig terjedő börtönbüntetéssel vagy 5000 dollárig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Pacquiao minden bizonnyal pénzbírsággal megússza, de őt és menedzserét Michael Konczot is meghurcolhatják, aki annyit tett hozzá, hogy nem olvasták el figyelmesen a kérdőívet, ezért történhetett meg mindez. A bokszoló hozzátette, hogy simán bevehetett volna fájdalomcsillapítót a szállodában is, de nem akartak semmit sem eltitkolni.

Pacquiaónak a felkészülés során sérült meg a jobb válla, de rangos orvosok és ortopédusok véleménye alapján rövid pihenéssel és kezeléssel vállalhatta a meccset. A gyógyszeres kezelésről a bokszoló menedzsmentje amúgy értesítette az amerikai doppingellenes ügynökséget, az USADA-t is.

Végül az orvosok tanácsára szállt ringbe, annak ellenére, hogy Nevadában már nem alkalmazhatta a gyógykezelést.

A bokszoló vállában amúgy a rotátorköpeny szakadt el a meccs után, és mindenképpen operálni kell. A beavatkozás időpontja még nincs kitűzve, ám az biztos, hogy Neal ElAttrache végzi majd a műtétet Los Angelesben. Az elismert szaktekintély korábban olyan kiváló sportolókat műtött, mint Kobe Bryant ötszörös NBA-bajnok kosárlabdázó vagy Tom Brady négyszeres Super Bowl-győztes amerikaifutballista.