Golovkin lassan művészi szintre emeli a KO-zást

2015.05.17. 10:34

A kazah Gennagyij Golovkin hajnalban tovább folytatta elképesztő sorozatát Willie Monroe Jr. ellen: az újabb kiütésével már sorban 20 KO-nál jár, a mérlege pedig már 33-0, ebből 30 kiütéssel.

A 28 éves amerikai az első menetet még jól bírta a WBA középsúlyú címmeccsén, de a második menetben már volt gondja bőven: pár másodpercen belül kétszer is padlót fogott Golovkin ütései után, de ekkor még tudta folytatni.

Ráadásul a harmadik menetben össze is kapta magát és szépen vissza tudott vágni Golovkin talán túlzottan is agresszív játékáért, a negyediktől kezdve pedig mindkét bokszoló elképesztő erejű ütéseket vitt be sorban a másiknak. A hatodik menetre viszont elfogyott a kazah türelme, aki láthatóan eltökélte, hogy véget vet a meccsnek, és addig ütötte Monroe-t, amíg az újra padlóra nem került.

Sikerült ugyan felállnia, de pont akkor, amikor a bíró 10-ig jutott a számolásban, így technikai KO-val Golovkin megvédte a címét. A 33 éves kazah a meccs után meg is jelölte, ki ellen folytatná ezt a brutális sorozatot: Miguel Cotto vagy Saúl Álvarez a két kiszemelt. Előbbi a WBC és a The Ring címvédője középsúlyban, talán ő lehet a nagyobb fogás Golovkinnak.