A bíró nem állította le a mészárlást, a fair bokszoló intézkedett

2015.10.22. 11:46

A bokszbírókat leginkább azért szokták megtalálni a bokszolók, mert szerintük egy-egy nagy verésnél jogosulatlanul léptetik le őket. Mindig bizonygatják, még tiszták, nincs semmi bajuk, de ez hatástalan marad.

A múlt héten egy új-zélandi profi meccsen viszont egészen bizarr jelenet játszódott le.

Két, alig pár meccsel rendelkező nehézsúlyú, Willis Meehan és Leamy Lakopo Tato küzdött egymással a hatmenetesre tervezett mérkőzésen, de hamar kiderült, közel sincsenek azonos szinten. A második menetben Meehan sarokba szorította Tatót, és keményen megsorozta.

Látszott, hogy Tatónak esélye sincs menekülni vagy visszatámadni, folyamatosan nyelte be az ütéseket. Ilyenkor egy bíró egyszerűen megállítja és beszünteti a mérkőzést, meg kell védenie a védekezésre képtelen bokszoló egészségét az egyenlőtlenné váló küzdelemben.

Willis Meehan győzelme

David Craig bíró azonban nem látta azt, ami mindenki másnak nyilvánvaló volt, így tovább engedte a küzdelmet. Ebben a helyzetben sok bokszoló addig veri az ellenfelét, míg a padlóra nem küldi, de Meehan máshogy döntött. Felhúzta magát, hogy Craig nem lép közbe, és szinte leordította a bíró fejét a késlekedésért.

„Állítsd meg a kibaszott meccset!" – kelt ki Meehan, Craig cselekedett, de az biztos, hogy túl későn.